Tarkuotų bulvių blyneliai su mocarela ir rūkytu kumpiu
Reikalingi produktai:
- 600 g šviežių bulvių (nuluptų, nevirtų);
- 1 kiaušinis;
- 1,5-2 v. š. miltų;
- žiupsnelis druskos (aš jos nedėjau, man užteko sūrumo nuo kumpio);
- pipirai;
- 125 g mocarelos sūrio (aš naudojau 8% rieb.);
- 4 juostelės rūkyto kumpio;
- aliejus kepimui.
Gaminimo eiga
Bulves sutarkuoti stambia (burokų) trintuve, nuspausti rankomis, įkulti kiaušinį, berti miltus, druską, pipirus ir išmaišyti.
Mocarelą supjaustyti į 4 griežinėlius ir apvynioti rūkyto kumpio juostele.
Į įkaitintą keptuvę (su aliejumi) iš pusės tarkuotų bulvių masės darome 4 blynelius, ant kiekvieno dedame mocarelos su kumpiu, o ant viršaus – vėl tarkuotų bulvių (uždengti bulvėmis reikia taip, kad kumpio su mocarela nesimatytų).
Kepame ant nedideles ugnies iš abiejų pusių.
Patiekti galima su grietine, padažu ar salotomis.
Skanaus!