„Cepelinus teko pamiršti. Kaip ir riebius kepsnius, padažus. Tačiau žinau daugybę receptų, pagal kuriuos savaitgaliais turėdamas laisvo laiko ruošiu maistą“, – žurnalui „TV antena“ pasakojo kaunietis dainininkas.
Pavyzdžiui, jam nieko nereiškia pagaminti japoniškus sušius ar meksikietiškas tortilijas.
„Galiu paruošti įvairių salotų. Skaniausios man – šviežių daržovių salotos su kepta vištiena, pagardintos parmezanu“, – teigė Aleksandras. Salotas jis gamina iš nuosavo namo darže išaugintų daržovių ir žalumynų.
Pateikiame jo receptą.
Salotos su vištiena ir sūriu
4 porcijų patiekalui reikės:
Vištos krūtinėlės,
salotų lapų,
50 gramų parmezano sūrio drožlių,
1 paprikos,
4 pomidorų,
2 agurkų,
balzaminio acto,
ypač tyro alyvuogių aliejaus,
druskos,
pipirų,
paukštienos prieskonių,
petražolių,
krapų.
Pagardintą paukštienos prieskoniais ir druska vištos krūtinėlę iškepkite orkaitėje arba keptuvėje su aliejumi.
Supjaustykite daržoves gabaliukais, pabarstykite druska ir pipirais, įdėkite parmezano drožlių, pašlakstykite balzaminiu actu, alyvuogių aliejumi. Ant daržovių berkite supjaustytą paukštieną.
Papuoškite krapais ir petražolėmis.