Rudeninis vištienos troškinys atstos ir sriubą, ir antrą patiekalą

Šis troškinys mūsų namuose yra rudens favoritas. Atvėsus orams, traukiu iš spintelių gūdumos greitpuodį ir keliauju pirkti vištos. Panašiai vištą ruošdavau ir tuomet, kai neturėjau greitpuodžio, paprastame puode troškinys irgi puikiai pavyksta, tik, žinoma, ne taip greitai.

Vištienos troškinys.<br>R.Šniolienės nuotr. (kumutesvirtuve.lt)
Vištienos troškinys.<br>R.Šniolienės nuotr. (kumutesvirtuve.lt)
Daugiau nuotraukų (1)

Renata Šniolienė, „Kūmutės virtuvė“

Oct 3, 2016, 2:21 PM, atnaujinta Oct 4, 2021, 11:29 AM

Troškinį visada valgome su marinuotais agurkais arba kalafiorais. Ir įdomiausia, kad netgi ne itin mėgstantys vištieną ragautojai gyrė patiekalą.

Tiekiant pietums, troškinys atstoja ir sriubą, ir antrą patiekalą.

Dar vienas didelis privalumas – jį galima gaminti ir iš „naminės“ vištos, kurią dauguma naudoja tik sultinių gamybai, tad jei jums svarbu ką valgote – tai būtent toks patiekalas.

1 vidutinę vištą (apie 1,5 kg svorio) dedu į greitpuodį, įpilu dvi stiklines vandens, sandariai uždengiu puodą, ir, garams pradėjus veržtis lauk, sumažinu ugnį ir imuosi daržovių.

  • 4 dideles bulves supjaustau nemažais kubeliais.
  • 2 morkas sutarkuoju stambia trintuve (arba naudoju šaldytus šiaudelius).
  • 2 vidutinius svogūnus supjaustau pusžiedžiais.
  • 1 nedidelį baklažaną supjaustau kubeliais.

Variacijos: baklažaną keiskite cukinija, patisonu arba moliūgu.

Vištą verdu apie pusvalandį, verdant paprastame puode reiktų, kad vanduo apsemtų vištą ir virti nuo užvirimo apie 1 valandą.

Vištą iškeliu į didelę lėkštę ir atskiriu mėsą nuo kaulų (odos nenaudoju). Mėsą pasmulkinu iki nedidelių gabaliukų. Į likusį sultinį greitpuodyje (arba kelias stiklines sultinio paprastame puode) sudedu pjaustytas daržoves, sudedu vištieną.

Beriu:

  • 2 a. š. druskos;
  • 2 a. š. prieskonių paukštienai mišinio;
  • 2 a. š. ciberžolės;
  • žiupsnelį kmynų.

Visus produktus gerai sumaišau, jungiu ugnį, dengiu puodo dangtį ir, troškiniui užvirus, palieku troškintis apie 10 minučių.

Tuomet puodą nukeliu nuo ugnies ir troškinį pagardinu 2 v. š. 30 proc. grietinės.

Šis patiekalas labiausiai tinka su marinuotomis daržovėmis, bet esame valgę ir su raugintais agurkais/kopūstais/burokėliais – irgi gardu.

Šaltinis – tinklaraštis „Kūmutės virtuvė“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.