Šios košės idėja yra iš „Motyvuotų atletų“, tačiau kiekvienas gali gardinti ją kaip tik nori – sūriai arba saldžiai.
Šios košės esmė – plaktas kiaušinis, kuris pakeis įprastos avižinės košės tekstūrą, pridės papildomų baltymų, bet nepakeis skonio.
Siūlau tikrai išbandyti, nes man kol kas tai geriausias košės receptas!
Baltyminė avižų košė
(1 porcija – 387 kcal)
Reikalingi produktai:
- 50 g avižinių dribsnių (nenaudokite greitai paruošiamų avižinių dribsnių, neverta);
- 1/2 banano;
- 1 kiaušinis;
- sauja šilauogių;
- maltas cinamonas.
Kaip gaminti
Sudėkite avižinius dribsnius į puodą ir užpilkite verdančiu vandeniu taip, kad vos vos apsemtų. Įjunkite vidutinę kaitrą ir palaukite, kol užvirs.
Kol avižos kaista, išplakite atskirai kiaušinį ir maišant pilkite į puodą. Svarbiausia – nenustokite maišyti, kad kiaušinis nesušoktų į gabaliukus.
Sutrinkite bananą. Kai jis bus tirštos konsistencijos, sudėkite į puodą ir vėl permaišykite su avižomis.
Įdėkite į dubenėlį ir gardinkite kuo norite. Aš pabarsčiau cinamonu ir valgiau su šilauogėmis. Tačiau tinka bet kokios uogos, vaisiai, riešutai, džiovinti vaisiai ar sėklos.
Šaltinis – tinklaraštis „Baklazzanas“