Šią klaidą ištaisiau, ir štai koks patiekaliukas išėjo.
Čenachinėse troškinti grikiai su mėsa ir grybais
Reikalingi produktai:
- 400-450 g kiaulienos sprandinės (mėsą galite pasirinkti kokią norite);
- 400 g virtų miško grybų;
- 1 svogūnas;
- 1 morka;
- 2 stiklinės grikių (stiklinės talpa – 200 ml);
- druska, pipirai;
- krapai, petražolės;
- 200 g grietinės;
- aliejaus kepimui.
Gaminimo eiga
Mėsą nuplauti, nusausinti, supjaustyti nedideliais gabalėliais ir trumpai (kelias minutes) ant dideles ugnies apkepti.
Grikius gerai nuplauti ir nuvarvinti.
Morką nuskusti, nuplauti, sutarkuoti, trumpai apkepti keptuvėje, po to įdėti supjaustytą svogūną ir dar kelias minutes pakepti, sumaišyti su virtais grybais, įberti prieskonių ir smulkintų žalumynų.
Į kepimui skirtus indelius (čenachines) dėti sluoksniais: mėsą (ją apibarstyti druska), grikius, grybus su morkomis ir svogūnais, vėl mėsą, grikius, grybus, kol viską sudėsite.
Užpilti vandens, ant viršaus į kiekvieną indelį dėti po 1-2 v. š. grietinės ir uždengti dangteliu.
Troškinti 200 laipsnių orkaitėje apie 45-50 min.
Garnyrui buvo šviežiai rauginti kopūstai.
Skanaus!
Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“