Višta, kepta su 40 česnako skiltelių
Reikalingi produktai:
- 40 česnako skiltelių;
- 1 višta;
- 2 v. š. sviesto (kambario temperatūros);
- druskos ir juodųjų pipirų;
- 6 šakelės šviežių čiobrelių.
Kaip gaminti
1. Nulupkite česnako skilteles.
2. Į skardą dėkite gerai nusausintą vištą ir ištrinkite šaukštu sviesto. Iš abiejų pusių apibarstykite druska ir juodaisiais pipirais. Suriškite vištos kojeles.
3. Aplinkui išdėliokite česnako skilteles, čiobrelio šakeles ir likusį vieną šaukštą sviesto (galite ir du, nuo to tik dar skaniau).
4. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45-60 min. keletą kartų aplaistydami susidariusiu padažu.
5. Iškepusią vištą palikite pastovėti apie 10 min. ir tada valgykite.
Skanaus!
Šaltinis – „Oditėlės blogas“