Bulvių košei tobulo skonio suteikia vienas neįprastas ingredientas

Kaip sakė garsus prancūzų virėjas – bulvių košės skonis priklauso nuo sviesto kiekio joje. Savo firminę košę gardinu ne tik sviestu, bet ir dar keliais ingredientais.

Tobula bulvių košė.<br>R.Šniolienės nuotr. (kumutesvirtuve.lt)
Tobula bulvių košė.<br>R.Šniolienės nuotr. (kumutesvirtuve.lt)
Daugiau nuotraukų (1)

Renata Šniolienė, „Kūmutės virtuvė“

Oct 19, 2016, 1:28 PM, atnaujinta Oct 18, 2021, 10:23 AM

Pieną, žinoma, žino visi, bet svogūnus naudoja retas virėjas.

Airišką košę gardinu svogūnų laiškais, košę valgymui su skryliais gardinu spirgučiais, o tiesiog bulvių košė yra štai tokia.

Tobula bulvių košė

1,5 kg bulvių nuskutu, nuplaunu ir supjaustau nedideliais kubeliais.

5 l puode kaičiu truputį daugiau nei pusę tūrio vandens, jam užvirus sudedu bulves ir 1,5 a. š. druskos.

Nulupu 2 vidutinius svogūnus ir supjaustau juos pusžiedžiais.

Maždaug 10-12 min. nuo bulvių virimo pradžios į vandenį sudedu svogūnus, puodą pridengiu dangčiu ir sumažinu ugnį. Verdu dar apie 15 min.

Tuo metu į nedidelį puodą pilu 300 ml pieno.

Jo jokiu būdu negalima užvirinti, tik kaitinti, kol taps karštu. Tuomet į pieną įmetu 100 g sviesto.

Išjungiu ugnį, dengiu dangtį. Bulves nukošiu, ant jų pilu pieno ir sviesto mišinį ir trintuvu viską sutrinu iki košės. Galima grūsti ir rankine grūstuve, tačiau trintuvas košę padaro elastinga.

Tiekiu kaip garnyrą, o kartais prisimename vaikystę ir suvalgome vakarienei po lėkštę košės su stiklinaite kefyro.

Šaltinis – tinklaraštis „Kūmutės virtuvė“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.