Nenusivyliau – bus mano šeimynai lauknešėlis į darbą ir į mokyklą.
Be aliejaus kepti čeburekai
Reikalingi produktai (iš nurodyto kiekio man išėjo 10 vnt.)
Tešlai:
- 200 ml kefyro;
- 520-550 g miltų;
- 0,5 a. š. kepimo miltelių;
- 120 ml vandens;
- 1 a. š. cukraus;
- 0,5 a.š. druskos;
- 140 g smulkiai sutarkuoto sūrio.
Įdarui reikalingi produktai:
- 350- 400 g faršo (jautienos su kiauliena, originaliame recepte buvo naudojama aviena su jautiena);
- 5 dideli pievagrybiai;
- 1 vidutinio dydžio svogūnas;
- 1 kiaušinis;
- pipirai, druska;
- petražolių;
- ciberžolės (pagal skonį).
Gaminimo eiga
Tešlai visus ingredientus sumaišyti, suminkyti tešlą (tešla turi nelipti prie rankų, jei reikės – dėkite dar miltų. Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 30 min.
Pievagrybius nuvalyti, supjaustyti ir apkepti trumpai keptuveje su trupučiu sviesto (nebūtina, galima juos ir žalius į faršą įmaišyti, bet man taip skaniau), palikti atvėsti.
Į faršą įkulti kiaušinį, įtarkuoti svogūną, berti prieskonius, susmulkintas petražoles ir įmaišyti apkeptus pievagrybius.
Teslą padalinti į 10 dalių, iškočioti paplotėlį, dėti ant vienos pusės įdarą, užlenkti, užspausti kraštus šakute ir kepti įkaitintoje keptuvėje be aliejaus virš nedidelės ugnies iš abiejų pusių, maždaug po 6-8 min.
Laidoje virėjas pasiūlė juos valgyti su kefyru – tikrai labai skanu, bet kaip orai tokie rudeniški, puikiai tinka su sultiniu.
Skanaus!