Paprastas bulvių apkepas sužavėjo prancūzus. Patiks ir jums

Šis bulvių apkepas išpopuliarėjo Prancūzijoje, kur jį ėmė kepti vienas duonos kepėjas. Tokį apkepą jis kepdavo toje pačioje krosnyje, kurioje kepė duona.  

Prancūziškas bulvių apkepas.<br>123rf nuotr.
Prancūziškas bulvių apkepas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Angelė Mėlinauskienė

Oct 24, 2016, 4:26 PM, atnaujinta Oct 18, 2021, 10:15 AM

O mes jį kepame orkaitėje, ir dėl to jis būna ne mažiau gardus.

Bulvių apkepas „Boulangerie“

Reikalingi produktai:

  • 1,5 kg miltingų bulvių, nuskustų ir supjaustytų maždaug 2 mm storio riekelėmis;
  • 2 svogūnų, nuluptų ir plonai supjaustytų;
  • rozmarinų (nebūtinai);
  • druskos, pipirų;
  • 400 ml daržovių sultinio (arba po 200 ml daržovių sultinio ir pieno);
  • geros saujos tarkuoto parmezano sūrio;
  • 2-3 v. š. sviesto.

Kaip gaminti

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.

Kepimo formą (30 cm ilgio ir 20 cm pločio) ištepkite sviestu.

Dėkite sluoksnį pjaustytų bulvių, po to – svogūnų. Apibarstykite druska ir pipirais.

Dėliokite sluoksnius, kol baigsis daržovės. Viršutinis sluoksnis turi būti bulvių.

Apibarstykite druska ir pipirais, suberkite kapotas žoleles, ant viršaus išdėliokite gabalėlius sviesto, užpilkite sultiniu, apibarstykite sūriu ir dėkite į orkaitę.

Kepkite maždaug valandą, kol paviršius bus auksinės spalvos.

Patikrinkite peiliu, ar bulvės iškepė.

Toks apkepas tinka kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų, bet galima valgyti ir vieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.