O mes jį kepame orkaitėje, ir dėl to jis būna ne mažiau gardus.
Bulvių apkepas „Boulangerie“
Reikalingi produktai:
- 1,5 kg miltingų bulvių, nuskustų ir supjaustytų maždaug 2 mm storio riekelėmis;
- 2 svogūnų, nuluptų ir plonai supjaustytų;
- rozmarinų (nebūtinai);
- druskos, pipirų;
- 400 ml daržovių sultinio (arba po 200 ml daržovių sultinio ir pieno);
- geros saujos tarkuoto parmezano sūrio;
- 2-3 v. š. sviesto.
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
Kepimo formą (30 cm ilgio ir 20 cm pločio) ištepkite sviestu.
Dėkite sluoksnį pjaustytų bulvių, po to – svogūnų. Apibarstykite druska ir pipirais.
Dėliokite sluoksnius, kol baigsis daržovės. Viršutinis sluoksnis turi būti bulvių.
Apibarstykite druska ir pipirais, suberkite kapotas žoleles, ant viršaus išdėliokite gabalėlius sviesto, užpilkite sultiniu, apibarstykite sūriu ir dėkite į orkaitę.
Kepkite maždaug valandą, kol paviršius bus auksinės spalvos.
Patikrinkite peiliu, ar bulvės iškepė.
Toks apkepas tinka kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų, bet galima valgyti ir vieną.