Nekeptas tortas su kiviais ir bananais
Reikalingi produktai (18 cm torto formai)
Torto padui:
- 100 g šokoladinių sausainių;
- 60 g sviesto.
Pagrindiniam sluoksniui:
- 2 nemaži bananai;
- 3 kiviai (nenulupti svėrė 376 g);
- 0,5 v. š. citrinų sulčių;
- 70–90 g cukraus (ragaukite ir dėkite pagal savo skonį);
- 250 g kreminės varškės (be priedų);
- 300 g graikinio jogurto;
- 20 g želatinos.
Papuošimui – kivis, kakava, šokoladinės figūrėlės. Arba puoškite, kaip leidžia jūsų fantazija.
Gaminimo eiga
Torto padui sausainius sulaužyti, sviestą ištirpinti, viską supilti į trintuvą ir sutrinti.
Torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi, paskirstyti sausainių ir sviesto masę, gerai suspausti ir dėti į šaldytuvą 30 min.
Tuo tarpu užmerkti želatiną, kaip nurodyta ant pakelio.
Nulupti kivius, supjaustyti mažais gabalėliais, apšlakstyti citrinų sultimis, įberti cukrų, dėti ant viryklės ir pavirti 4-5 min. virš nedidelės ugnies, po to įmaišyti išbrinkintą želatiną, nuimti nuo viryklės, išmaišyti, kad želatina visiškai ištirptų, palikti atvėsti, o po to sutrinti į tyrelę.
Varškę ir jogurtą išplakti, įmaišyti atvėsusius kivius.
Ant sustingusių sausainių pado dėti sluoksnį supjaustyto griežinėliais banano, ant jo supilti pusę varškės-jogurto-kivių kremo, ant jos vėl išdėlioti kitą supjaustytą bananą ir užpilti likusį kremą.
Tortą dėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
Puošti kakava, kiviais ar kaip norite.
Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“
Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų spalio 26 dieną.