Kažkokio specifinio moliūgų skonio tikrai nejausite, neišsigąskite.
Patarimai, pastebėjimai. Naudojau specialius miltus kepiniams (angl. self-raising flour), todėl papildomai kildimo elementų nedėjau. Jei tokių miltų neturite, galite susimaišyti patys, tereikia įdėti kepimo miltelių. Tiesiog vienam puodeliui (150 g) miltų reikia 2 šaukštelių kepimo miltelių. Gali pasirodyti kraupu ir gąsdinti, ypač jei naudojate daugiau nei vieną puodelį miltų, bet tokia realybė, taip pataria konditeriai, kulinarai.
Kepiau tortą iš pusės normos 15 cm formose. Biskvitų viršų sulyginau, nupjoviau viršūnes. Į šokoladinį glajų dėjau truputį maistinių dažų – 'Wilton' Cream spalvos. Jei nenorite dažų, nedėkite.
Labai skanu, kartosiu.
Moliūgų tortas
Receptas adaptuotas iš tamingtwins.com
Ingredientai (20-23 cm apvaliai torto formai)
Biskvitams:
- 425 g moliūgų tyrės (ją pagaminsite iškepę moliūgą orkaitėje ir sutrynę);
- 200 g tamsaus rudojo cukraus;
- 425 g baltojo cukraus;
- 250 ml saulėgrąžų aliejaus;
- 140 ml vandens;
- 3 dideli kiaušiniai;
- 1 citrinos žievelė, tarkuota;
- 375 g miltų kepiniams;
- 1 šaukštelis druskos;
- 2 šaukšteliai cinamono;
- 2 šaukšteliai prieskonių mišinio (cinamono, muskato, imbiero, gvazdikėlių ir kt.);
- 1 šaukštelis malto muskato.
Kremui:
- 350 g grietinėlės (bent 35 proc.);
- 350 g kreminio sūrio (tokio kaip 'Philadelphia');
- 150 g baltojo cukraus;
- 1 citrinos sultys;
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto.
Šokoladiniam glajui:
- 100 ml grietinėlės (bent 35 proc.);
- 150 g baltojo šokolado;
- maistinių dažų (kreminės spalvos 'Wilton'), nebūtina.
Papuošimui – pabarstukai.
Gaminimo eiga
Orkaitę įkaitinkite iki 180C laipsnių. Riebalais patepkite ir kepimo popieriumi išklokite 3 kepimo formas.
Dubenyje gerai išsukite moliūgų tyrę, abiejų rūšių cukrų, aliejų, vandenį, kiaušinius ir citrinos žievelę.
Kitame dubenyje sumaišykite miltus, prieskonius. Įsijokite į tešlą ir viską išmaišykite.
Tešlą tolygiai paskirstykite tarp trijų kepimų formų, išlyginkite paviršių.
Kepkite 35-45 minutes arba kol įsmeigus medinį pagaliuką jis liks sausas ir švarus.
Biskvitus atvėsinkite ant grotelių, vėliau nupjaukite „kupreles“ (jei reikia).
Kremui kreminį sūrį išsukite su citrinų sultimis ir vanile. Grietinėlę išplakite su cukrumi ir po truputį įmaišykite į kreminio sūrio masę.
Tortą sutepkite sluoksniuodami biskvitus ir kremą. Palikite kelioms valandoms šaldytuve, kad sustingtų.
Šokoladiniam glajui šokoladą susmulkinkite, sudėkite į nedidelį sdubenėlį. Grietinėlę pakaitinkite (beveik iki užvirimo, bet neužvirkite) ir supilkite ant šokolado. Palaukite minutę, o tada gerai išsukite, kad šokoladas ištirptų. Įmaišykite truputį maistinių dažų. Palaukite, kol glajus šiek tiek atvės.
Tortą apliekite glajumi ir puoškite pabarstukais.
Šaltinis – bakingsecrets.lt