Šiuo desertu galima pavaišinti nevalgančius kiaušinių, miltų ar cukraus. Šių produktų čia nėra. Dar vienas gėris – desertą galima kepti keksiukų formose ar didesnėse vienkartinėse formelėse, tuomet bus porcija.
Jeigu kepu didesniame inde, desertą tiekiu taurėse. Saikingai saldu, trašku, kvapnu.
Riešutinis-avižinis keptų obuolių desertas su medumi
Imu 5-6 vidutinius obuolius, nulupu, išpjaunu sėklalizdžius ir supjaustau nedideliais kubeliais. Griežinėliai šiam desertui netinka.
Nedideliame metaliniame inde išlydau 150 g sviesto.
Tuomet giliam inde sumaišau 1 stiklinę su kaupu avižinių dribsnių, 6 v. š. skysto medaus, 50 g traiškytų graikinių riešutų, 50 g traiškytų lazdyno ar žemės riešutų, 2 v. š. saulėgrąžų branduolių, 1 v. š. aguonų (galima keisti sezamų sėklomis).
Supilu pravėsusį sviestą ir viską gerai išmaišau. Obuolių gabaliukus paskleidžiu formoje (ar formelėse) ir viršų padengiu dribsnių mase. Šaunu į orkaitę, jungiu 150 C ir kepu 30-40 min.
Desertas skanus tiek karštas, tiek šaltas. Karštas dera su vaniliniais ledais.
Beje, jei neturite kokių nors riešutų ar sėklų, keiskite juos kitais riešutais arba tiesiog didesniu kiekiu avižinių dribsnių.