Pirmą kartą šiuos makaronus gaminau su grietinėlės-sviesto padažu. Taip pat labai skanu, tik man per riebu. Be to, grietinėlės galiojimo laikas labai trumpas, ilgai šaldytuve neišlaikysi, todėl man labiau patinka šis padažas su kreminiu sūriu. Jis ir liesesnis.
Makaronus aš verdu 'al dente', t.y. keliomis minutėmis trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės, nes nemėgstu ištižusių, minkštų makaronų.
Svogūnų ir česnakų miltelių galima ir nedėti, tačiau aš rekomenduoju. Suteikia labai gero, sodraus skonio. Aš šiuos prieskonius atradau ne taip seniai ir jie dabar mano vieni mėgiamiausių vištienai, žuviai, makaronams skaninti. Nereiktų baimintis, kad jie pavadinti milteliais, – tai tiesiog džiovinti, malti svogūnai ar česnakai.
Jei krūtinėlė labai stora, kad greičiau ir geriau iškeptų, galite truputį pamušti.
Parmezano sūrio taip pat galima būtų atsisakyti ar keisti kitu sūriu. Bet garantuoju – su parmezanu daug skaniau! Kažkada gamindama jo nedėjau ir man labai jo trūko.
Šitie juostiniai itališki makaronai šiuo metu mano mėgstamiausi. Nežinau, kokia jų paslaptis, bet man jie labai skanūs.
Mano recepto ir skonio vertinimas – 5 iš 5. Tobula, kartoti būtina. Tai vienas mėgstamiausių mūsų makaronų ir vištienos patiekalų. Gaminu labai dažnai ir jau gana seniai.
'Fettuccine' makaronai su vištiena ir baltuoju padažu
Receptas adaptuotas iš Laura in the Kitchen
Ingredientai (1 puodelis – 250 ml):
- 450 g vištos krūtinėlės;
- druskos, pipirų pagal skonį;
- truputis svogūnų miltelių;
- truputis česnakų miltelių;
- 1 1/2 puodelio vištienos sultinio;
- 2 skiltelės česnako;
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
- 2 šaukštai šviežių smulkintų petražolių;
- 4 šaukštai kreminio sūrio (tokio kaip 'Philadelphia');
- 4 šaukštai tarkuoto parmezano sūrio;
- 1 šaukštas miltų;
- 250 g 'Fettuccine' makaronų.
Gaminimo eiga
Vištų krutinėles iš abiejų pusių apibarstykite druska, pipirais, svogūnų ir česnakų milteliais.
Alyvuogių aliejų įkaitinkite keptuvėje ir jame apkepkite vištienos krūtinėles, kol gražiai apskrus. Išimkite iš keptuvės, sudėkite į lėkštę ir leiskite truputį atvėsti. Kai pravės, supjaustykite nedideliais gabaliukais.
Į verdantį, pasūdytą vandenį dėkite virti makaronus. Virkite, kaip nurodyta ant pakuotės. Kai išvirs, nukoškite.
Į tą pačią keptuvę, kur kepė vištiena, dėkite smulkintą česnaką (jei keptuvė labai sausa, įpilkite šlakelį aliejaus), pakepkite 1 minutę. Dėkite šaukštą miltų, išmaišykite, pakepkite 30 sekundžių, kad dingtų žalių miltų skonis.
Į keptuvę supilkite sultinį, sudėkite pjaustytą vištieną, virkite 4-5 minutes, kol padažas sutirštės.
Dėkite kreminį sūrį, išmaišykite, pavirkite kelias minutes.
Tuomet sudėkite tarkuotą parmezaną, makaronus ir petražoles. Viską išmaišykite, pakaitinkite, kol sūris išsilydys.
Šaltinis – bakingsecrets.lt