Siūlau pabandyti – gal ir jums patiks.
Blyneliai su kumpiu, sūriu ir brokoliais
Reikalingi produktai (iš nurodyto kiekio išeis 9 vnt.)
Tešlai:
- 1 kiaušinis;
- 250 ml pieno;
- 250 ml vandens;
- 1 a. š. cukraus;
- šiek tiek druskos;
- 1,5 v. š. aliejaus;
- 240-260 g miltų (priklauso nuo kiaušinio dydžio);
- aliejaus kepimui.
Įdarui:
(šio kiekio pakanka 5 blyneliams, kitus keturis gaminau su kitu įdaru)
- 100 g virto kumpio;
- 80-90 g tarkuoto sūrio;
- 120 g virto brokolio;
- druskos ir pipirų, bet nebūtina.
Gaminimo eiga
Sumaišyti visus produktus, skirtus tešlai, ir iškepti lietinius blynus.
Įdaras Brokolį išvirti pasūdytame vandenyje (5-6 min.), nuvarvinti ir supjaustyti.
Kumpį taip pat smulkiai supjaustyti, sumaišyti su tarkuotu sūriu ir išvirtu brokoliu, jeigu norite įberkite prieskonių.
Ant blynelių dedame įdarą, užlenkiame, suvyniojame ir kepame keptuvėje iš abiejų pusių.
Patiekti su grietine ar padažu. Skanaus!
Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“