Pyrago pagrindui reikės:
- 2 pakelių „Selgos“ sausainių;
- 120 g sviesto;
- 2 valgomų šaukštų vandens;
Įdarui reikės:
- 2 pakeliai „Philadephia“ sūrio (light);
- 2 pakelių varškės (9% riebumo);
- 2 kiaušinių;
- 180 g cukraus;
- 200 g grietinės (30% riebumo);
- vanilinio cukraus.
Riešutų masei reikės:
- 250 g lazdyno riešutų;
- 150 g cukraus.
Karamelei reikės:
- 150 g cukraus;
- 50 g sviesto;
100 g grietinėlės.
Sausainius sumalame maišytuvu, sviestą ištirpiname. Sausainius, sviestą ir vandenį gerai išmaišome, beriame į skardą, kuri išklota kepimo popieriumi, suformuojame pyrago dugną ir šonus.
Įdarui visus skirtus produktus labai gerai suplakame maišytuvu, kad neliktų jokių gumulėlių.
Pilame ant pagrindo ir šauname į įkaitinta iki 180 laipsnių įkaitintą orkaite. Kepame apie 40-50 min. Pyragas turi iškilti ir švelniai paruduoti.
Kai pyragas iškepa praveriame orkaitės dureles ir leidžiame jam ten visiškai atvėsti.
Riešutus pakepiname sausoje keptuvėje arba orkaitėje kol apskrunda, nulupame luobelę.
Cukrų suberiame į puodą storu dugnu, nemaišome, leidžiame išsilydyti.
Kai ištirpsta suberiame nuluptus riešutus, gerai išmaišome, išberiame ant stalo, ant kurio patiestas kepimo popierius, riešutus ir paskleidžiame, leidžiame visiškai atvėsti.
Karamelei skirtą cukrų išlydome taip pat, kaip riešutams, tada dedame sviestą, po to pilame kambario temperatūros grietinėle, verdame ant silpnos ugnies vis maišydami, kol viskas ištirpsta.
Ant gerai atvėsusio pyrago, pilame puse atvėsusios karamelės, ant jos suberiame karamelizuotus riešutus, kurios prieš tai atvėsinome ir susmulkinome, o juos apšlakstome gausiai likusia karamele.