Pagardinau džiovintomis spanguolėmis (spėju, kad su šviežiomis taip pat labai skanu būtų). Glajų pagaminau spontaniškai, bet išėjo tikrai geras.
Būtinai kepsiu šeimai savaitgaliui tokį patį, nes šio paragavome tik mažą gabalėlį.
Apelsininis keksas su spanguolėmis
Reikalingi produktai (naudojau 22 cm skersmens apvalią kekso formą):
- 4 kiaušiniai;
- 180 g cukraus;
- 2 apelsinų nutarkuota žievelė (nuplikykite juos verdančiu vandeniu ar naudokite užaugintus ekologiškai);
- 150 ml šviežių išspaustų apelsinų sulčių;
- 150 ml aliejaus (be kvapo);
- 280 g miltų;
- 8 g kepimo miltelių;
- 50-60 g džiovintų spanguolių.
Glajui:
- 25 ml šviežių apelsinų sulčių (kas nori rūgščiau, gali dar įlašinti citrinos sulčių);
- 50 g baltojo šokolado.
Apibarstymui:
- smulkintų pistacijų, bet nebūtina.
Gaminimo eiga
Kiaušinius išplakti su cukrumi, plakti apie 4 min., po to supilti aliejų, sultis, dėti nutarkuotą žievelę. Viską išplakti ir plakant toliau palaipsniui pilti persijotus miltus su kepimo milteliais.
Galiausiai atsargiai įmaišyti džiovintas spanguoles (jeigu jos labai didelės, galima pasmulkinti).
Kekso formą ištepkite aliejumi, supilkite tešlą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 45-50 min.
Iškepus palikite atvėsti formoje, paskui atsargiai apverskite ant lėkštės ar padėklo.
Glajui apelsinų sultis užvirinkite, dėkite susmulkintą šokoladą ir maišykite, kol jis ištirps, palikite trumpam atvėsti.
Kai pradės stingti, apliekite juo keksą ir apibarstykite smulkintomis pistacijomis.
Skanaus!
Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“