Lazanija su moliūgais: dienoms, kai nesinori mėsos

Jei dar nenusibodo moliūgai, advento vakarienei siūlau jums vegetarišką lazaniją su moliūgais! Nuostabus šildantis aromatingas patiekalas nenorintiems mėsos. O tie, kurie yra prisiekę mėsėdžiai, į įdarą gali pridėti smulkintos rūkytos šoninės.

Lazanija su moliūgais.<br>N. Degutienės nuotr.
Lazanija su moliūgais.<br>N. Degutienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nida Degutienė (nidosreceptai.lt)

Dec 8, 2016, 2:38 PM, atnaujinta Dec 2, 2019, 9:18 AM

Jokiais būdais neatsisakykite šalavijo – labai specialaus šio patiekalo ingrediento – nes jis suteiks lazanijai ypatingą skonį.

Lazanija su moliūgais, rikota ir šalavijais

Reikalingi produktai:

• 1 kg moliūgo (svoris su odele ir sėklomis);

• 4 šaukštai alyvuogių aliejaus;

• lazanijos lakštų;

• apie 50-60 g sviesto;

• 4 šakelės šalavijų (apie 1/2 stiklinės lapelių);

• 1 šaukštelis saldžiosios paprikos (arba saldžios ir rūkytos paprikos mišinio);

• žiupsnelis aitriųjų pipirų;

• žiupsnelis tarkuoto muskato riešuto;

• 250 g rikotos (arba pakeiskite riebesne varške);

• 60 g sutarkuoto kietojo sūrio;

• 150 ml riebios grietinėlės.

Kaip gaminti

Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. Moliūgą nuplaukite ir supjaustykite (nenulupkite odelės) stambiais gabalais. Patepkite trupučiu aliejaus, sudėkite į kepimo skardą odele į apačią ir kepkite apie 25 – 30 minučių, kol suminkštės.

Dideliame puode užvirinkite vandenį, įberkite druskos ir trumpam (po 30 sekundžių) pamerkite po vieną lazanijos lakštą, kad suminkštėtų. Išdėliokite suminkštintus lazanijos lakštus ant darbastalio vieną šalia kito.

Keptuvėje ištirpinkite 2 šaukštus sviesto ir suberkite šalavijų lapus. Pakepinkite apie minutę, kol pasklis aromatas ir lapeliai taps traškūs. Pabaigoje sudėkite likusį sviestą ir išjunkite ugnį.

Iškepusį moliūgą atvėsinkite, nulupkite odelę ir supjaustykite gabalėliais. Šakute sutrinkite moliūgą, įberkite druskos, pipirų, suberkite papriką, aitriuosius pipirus, muškatą ir viską sumaišykite.

Pabaigoje įdėkite rikotą (arba varškę), suberkite tarkuotą sūrį ir grietinėlę (pasilikite po 4 šaukštus tarkuoto sūrio ir grietinėlės atskirame dubenėlyje – prireiks patepti lazanijos viršų) ir vėl atsargiai sumaišykite.

 

Orkaitę įkaitinkite iki 200 C. Kepimui tinkamo plokščio indo dugną patepkite sviestu, kuriame kepėte šalavijo lapelius. Visą dugną padenkite lazanijos lakštais (jei reikia, kai kuriuos supjaustykite, kad pasidengtų visas dugnas), ant šio sluoksnio išskirstykite pusę moliūgo įdaro, pusę kiekio šalavijo lapų su puse sviesto, kuriame kepė (ir jei naudojate, pabarstykite rūkytos šoninės gabalėliais).

Uždėkite kitą sluoksnį lazanijos lakštų, likusį moliūgo įdarą, šalavijo lapus ir sviestą (pasilikite keletą lapelių dekoracijai).

Visą viršų užklokite dar vienu lazanijos lakštų sluoksniu, patepkite grietinėlės ir tarkuoto sūrio mišiniu ir pašlakstę viską 1 šaukštu alyvuogių aliejaus pašaukite kepti apie 18 – 20 minučių, arba kol gražiai apskrus.

Iškepusią lazaniją papuoškite atidėtais kepintais šalavijo lapeliais.

Šaltinis – „Nidos receptai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.