Šiuo tortu papuošti šventinį stalą siūlo IKI prekybos tinklo konditeriai. Pagaminti jį tikrai lengva.
Pateikiame receptūrą.
Maskarponės tortas „Juodasis miškas“
Reikalingi produktai
Pagrindui:
- 300 g šokoladinių sausainių;
- 75 g sviesto.
Sūrio masei:
- 425 g šaldytų vyšnių;
- 150 g cukraus;
- 1 mandarino sulčių;
- 5 kiaušinių;
- 200 g cukraus;
- 560 g kreminio grietinėlės sūrio (maskarponės);
- 400 ml plakamosios grietinėlės (35 proc.);
- 2 a. š. vanilės ekstrakto.
Glaistui:
- 200 g juodojo šokolado;
- 50 g sviesto;
- 1 v. š. grietinėlės.
Papuošti:
- šokolado drožlių;
- spanguolių;
- cukraus pudros.
Kaip gaminti
Pagrindui sutrinkite sausainius, išlydykite sviestą, supilkite į trupinius, išmaišykite. Masę dėkite ant kepimo formos dugno ir lengvai suslėkite. Dėkite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 10 min.
Atšildytas vyšnias dėkite į prikaistuvį, pilkite cukrų, vieno mandarino sultis ir kaitinkite, kol sutirštės. Padėkite atvėsti.
Penkis trynius išplakite su cukrumi. Atskirai išplakite baltymus.
Kreminį sūrį sumaišykite su grietinėle ir vanile. Supilkite išplaktus trynius, išmaišykite, atsargiai sukrėskite išplaktus baltymus. Masę supilkite ant sausainių pagrindo, supilkite vyšnias. Dėkite į šaldymo kamerą 10-12 valandų.
Glaistui išlydykite šokoladą su sviestu, pilkite grietinėlės. Apliekite juo iš kameros ištrauktą pyragą ir puoškite.