Silkė su karamelizuotais svogūnais: receptas, kurį verta išbandyti

Silkės receptas kurį tikrai verta išbandyti. Seniai užmačiau šį silkės receptą ir ilgai varvinau seilę, kol prisiruošiau išbandyti. Skonį vertinčiau 9 iš 10. Puikiai.

Silkė su karamelizuotais svogūnais.<br>Nuotr. iš ritosreceptai.lt
Silkė su karamelizuotais svogūnais.<br>Nuotr. iš ritosreceptai.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Rita (ritocreceptai.lt)

Dec 16, 2016, 2:01 PM, atnaujinta Dec 16, 2019, 9:21 PM

Silkė su karamelizuotais svogūnais

Reikalingi produktai:

• 300 g silkių filė;

• 2 v. š. aliejaus;

• 3-4 vidutinio dydžio svogūnai;

• 1 smulkintas lauro lapas;

• 1 v. š. cukraus (kitą kartą dėsiu šiek tiek mažiau);

• 4-6 džiovintos slyvos be kauliukų;

• 1 v. š. pomidorų pastos.

Paruošimas

1. Svogūnus nuvalome ir supjaustome plonais pusžiedžiais.

2. Slyvas supjaustome 1 cm kubeliais.

3. Keptuvėje įkaitiname aliejų ,beriame svogūnus,lauro lapą,barstome cukrų ir maišant kepiname 15 min. Liepsna vidutinio karštumo.Nesudeginkite !! Svogūnai turi gražiai paruduoti.

4. Į keptuvės vidurį, patraukę svogūnus, dėkite 1 šaukštą pomidorų pastos. Kepiname 1-2 min. iki karamelizuosis.

5. Pridedame slyvų, pakaitiname, uždengiame dangtį ir dar kaitiname 1 min. Nukeliame nuo liepsnos.

6. Atvėsiname po dangčiu, kambario temperatūroje 2-2,5 val.

7. Pailgoje lėkštėje išdėliojame silkės gabaliukus, ant jų darome kauburėlį iš karamelizuotų svogūnų. Tiekiame į stalą. Man buvo skanesnė sekančią dieną.

Gražaus švenčių laukimo ir skanių akimirkų virtuvėje!

Šaltinis – „Skanu, gražu ir su meile... Rita“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.