Silkė su karamelizuotais svogūnais
Reikalingi produktai:
• 300 g silkių filė;
• 2 v. š. aliejaus;
• 3-4 vidutinio dydžio svogūnai;
• 1 smulkintas lauro lapas;
• 1 v. š. cukraus (kitą kartą dėsiu šiek tiek mažiau);
• 4-6 džiovintos slyvos be kauliukų;
• 1 v. š. pomidorų pastos.
Paruošimas
1. Svogūnus nuvalome ir supjaustome plonais pusžiedžiais.
2. Slyvas supjaustome 1 cm kubeliais.
3. Keptuvėje įkaitiname aliejų ,beriame svogūnus,lauro lapą,barstome cukrų ir maišant kepiname 15 min. Liepsna vidutinio karštumo.Nesudeginkite !! Svogūnai turi gražiai paruduoti.
4. Į keptuvės vidurį, patraukę svogūnus, dėkite 1 šaukštą pomidorų pastos. Kepiname 1-2 min. iki karamelizuosis.
5. Pridedame slyvų, pakaitiname, uždengiame dangtį ir dar kaitiname 1 min. Nukeliame nuo liepsnos.
6. Atvėsiname po dangčiu, kambario temperatūroje 2-2,5 val.
7. Pailgoje lėkštėje išdėliojame silkės gabaliukus, ant jų darome kauburėlį iš karamelizuotų svogūnų. Tiekiame į stalą. Man buvo skanesnė sekančią dieną.
Gražaus švenčių laukimo ir skanių akimirkų virtuvėje!
Šaltinis – „Skanu, gražu ir su meile... Rita“