Todėl šįkart dalinuosi desertu-gelbėtoju.
Receptas pravers tokiu atveju, jei prisižadėsite atsivežti kažką kalėdiniam desertų stalui, bet būsite pernelyg pavargę gaminti (nes vėl viską atidėjot pabaigai ir dovanų ieškojot paskutinę minutę).
Arba jeigu tarpušvenčiu užsuktų svečių, bet mamos pyragų jau būtų nebelikę, o į virtuvės pusę po gaminimo ir valgymo maratono jau sunku ir žiūrėti.
Vienas, du – ir turėsite kalėdinį desertą, kuriame puikiai dera sezono simboliai – aguonos, spanguolės ir meduoliai.
Kalėdinis varškės tinginys
Reikalingi produktai:
- 500 g varškės (paprastos pusriebės arba kreminės);
- 200 g kambario temperatūros sviesto;
- skardinė saldinto sutirštinto pieno;
- 360 g meduolinių/imbierinių sausainių;
- 100 g džiovintų spanguolių;
- 2 kupini valg. šaukštai aguonų.
Kaip gaminti
Jei naudojate paprastą pusriebę varškę, pertrinkite ją per sietelį arba sutrinkite elektriniu blenderiu, kad būtų kuo mažiau gumuliukų.
Minkštą sviestą išsukite su sutirštintu pienu iki vienalytės masės.
Sudėkite varškę ir gerai išplakite.
Įmaišykite džiovintas spanguoles ir aguonas.
Sausainius sulaužykite nedideliais gabalėliais, suberkite į varškės masę ir gerai išmaišykite.
Formą (aš naudojau skardinę pailgą kepimo formą) išklokite maistine plėvele, sudėkite masę ir laikykite šaltai, kad sustingtų. Prireiks kelių valandų.
Vietoje spanguolių galite dėti kitokių džiovintų uogų ar vaisių. Jei norisi – ir riešutų.
Naudojau kvadratinės formos imbierinius sausainius. Prireikė dviejų pakelių.
Šiam tinginiui galima sunaudoti ir jūsų keptų kalėdinių sausainiukų likučius. Aš pati dažnai prisikepu imbierinių meduoliukų tiek daug, kad galiausiai atsibosta juos valgyti. Tad šis receptas – proga juos įvilkti į naują rūbą.
Šaltinis – “Mano virtuvės teatras“
Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų gruodžio 18 dieną.