„Calzone“ kepama pečiuje, orkaitėje ar aliejuje (tik tuomet reikia daryti mažesnes picas). Aš kepiau orkaitėje – tešla paprasta, o įdarą galite pasirinkti kokį mėgstate.
Perlenkta pica su tunu, pomidorais ir mocarela
Tešlai reikės:
20 g šviezių mielių;
400 g miltų;
200 ml šilto vandens;
5 v. š. aliejaus;
druskos.
Įdarui reikės:
2 dėžučių tuno aliejuje;
2 svogūnų;
2-3 pomidorų;
300 g mocarelos;
2-3 v. š. pomidorų padažo ar pastos;
80 g tarkuoto sūrio;
druskos, pipirų.
Gaminimo eiga
Tešla
Mieles ištirpinti šiltame vandenyje, įpilti aliejų, berti prasijotus miltus ir druską, suminkyti tešlą (apie 5 min.)
Padalinti ją į 4 dalis, suformuoti kamuoliukus, aptepti aliejumi, uždengti virtuviniu rankšluosčiu ir palikti šiltoje vietoje kilti apie 35-40 min.
Įdaras
Tuną nuvarvinti, sutrinti šakute, svogūnus ir pomidorus supjaustyti, mocarelą sutarkuoti burokine tarka.
Pakilusią tešlą iškočioti, padaryti apskritimą, vieną pusę patepti pomidorų padažu, dėti tuną, pomidorus, svogūnus, mocarelą, tarkuotą sūrį. Užlenkti kita tešlos puse, suspausti ir užlenkti kraštus, pabarstyti miltais.
Kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 25-30 min.
Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“