Gurmaniškai paruoštas kalakutas su džiovintų vaisių įdaru

Ant Kalėdinio stalo besipuikuojantis įdarytas kalakutas – jau tradicija tapęs patiekalas, kurio receptą turi kiekviena mėgstanti gaminti šeimininkė.

Keptas kalakutas.<br>123rf nuotr.
Keptas kalakutas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 21, 2016, 10:04 AM, atnaujinta Dec 21, 2021, 8:56 AM

Bet jei vistik pritrūkote idėjų arba norite išmėginti šį tą naujo, prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Aistė Rasmussen siūlo kalakutą pagardinti sviestu, o įdarui pasigaminti saldų, džiovintų vaisių įdarą.

„Kalakutą gerai įtrinkite stambia druska, pabarstykite pipirų mišiniu, paprikos prieskoniais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis.

Pasitelkdami valgomąjį šaukštą, atskirkite odelę nuo mėsos. Stumiant šaukštą po oda, turėtų atsiskirti tiek nugara, tiek krūtinėlė.

Šlaunelių mėsa ir taip nelieka sausa, todėl šią dalį galite aplenkti. Po atskirta oda prikiškite sviesto, jo nepagailėkite, nes nuo sviesto kalakuto mėsa taps ypač sultinga“, – pasakoja kulinarė.

Džiovinti vaisiai ir paukštiena – tobulas derinys. Kaip pasakoja kulinarė, saldus vaisių įdaras puikiai pakeis įprastai prie kalakutienos patiekiamą spanguolių uogienę.

„Kalakutą pamarinavę per naktį, paruoškite jam įdarą. Į didelį puodą suberkite po 200 g džiovintų vaisių: abrikosų, spanguolių, figų bei razinų. Džiovintus vaisius užpilkite 600 ml sauso balto vyno ir ant nedidelės ugnies, vis pamaišydami, troškinkite apie pusvalandį, kol vynas beveik išgaruos.

Troškintus vaisius sumaišykite su nuluptais ir į ketvirčius supjaustytais obuoliais. Pasiruoštu įdaru prikimškite kalakutą ir jį gerai suvyniokite į foliją.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite priklausomai nuo kalakuto dydžio: 1 kilogramui – 1 valanda kepimo“, – patarimais dalinasi maisto ekspertė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu