„Tokiais silkės kamuoliukais ne tik papuošite stalą, bet ir nustebinsite savo svečius.
Gražiai ir originaliai atrodo, o šiam valgiui paruošti sugaišite tiek pat laiko, kiek ir ruošdami bet kokį patiekalą iš silkės“, – rašo moteris, receptą atsiuntusi konkursui „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“.
Išbandykite ir jūs!
Silkės kamuoliukai
Reikės:
- silkės filė,
- virtų burokėlių,
- svogūno,
- kiaušinio,
- fermentinio sūrio,
- majonezo,
- smulkintų petražolių.
Silkę, kiaušinio trynį, svogūną susmulkinau (stengiausi kuo smulkiau), burokėlį sutarkavau ir viską sumaišiusi pagardinau keliais šaukštais majonezo.
Iš gautos masės formavau kamuoliukus, kuriuos paniravau smulkiai sutarkuotame fermentiniame sūryje su smulkintomis petražolėmis.
Paruoštus rutuliukus sudėjau į plokščią lėkštę ir pastačiau į šaldytuvą.
Silkės kamuoliukus išimti iš šaldytuvo tik prieš pat patiekiant ant stalo. Skanaus!