Plovas su antiena
Reikės:
- 340 g šviežios ančių kulšelių mėsos su oda;
- 340 g šviežios ančių kulšelių mėsos (skirtos troškinti, kepti);
- 5 svogūnų;
- 5 morkų;
- 1 galvutės česnako;
- 500 g ryžių;
- 3–4 šaukštai pomidorų padažo (naudojau su džiovintais pomidorais);
- aliejaus;
- druskos;
- pipirų;
- lauro lapų.
Kaip gaminti
1. Mėsą susmulkiname. Dedame į vos aliejumi pateptą keptuvę ir kepiname iš visų pusių iki apskrudimo. Apskrudusią mėsą su visais riebalais dedame į storapadį ketaus puodą.
2. Pakepiname smulkintus svogūnus ir verčiame ant mėsos.
3. Toliau pakepiname stambiau smulkintas morkas ir supilame ant svogūnų ir mėsos.
4. Ant viršaus dedame pomidorų padažą, lauro lapus, barstome pipirų, druskos.
5. Dedame sausus ryžius ir užpilame verdančiu vandeniu. Vandens turi būti per 2 pirštus.
6. Šauname į 200 *C įkaitintą orkaitę 15-20 min. ant apatinės lentynos. Vandeniui nugaravus sukišame česnako skilteles gilyn.
Temperatūrą sumažiname iki 120 *C ir brandiname dar 30 min.
7.Prieš tiekiant išmaišyti. Tinka valgyti su raugintais agurkais.
Skanaus!
Šaltinis – „Skanu, gražu ir su meile... Rita“