Ir iš tiesų tikrai labai skanu. Valgyti galima su graikišku 'Tzatziki' padažu, su grietine ar tiesiog vienus. Mes išbandėme su įvairiais padažais – skanu visaip.
Iš nurodyto kiekio išeina apie 10 kepsnelių.
Kukurūzų ir brokolių kepsneliai
Receptas adaptuotas iš Annabel Karmel knygos 'Anabel's Family Cookbook'
Reikalingi produktai:
- 150 g brokolio;
- 150 g konservuotų saldžiųjų kukurūzų;
- 150 g miltų;
- 1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių;
- 1 vidutinio kiaušinio;
- 2 šaukštai pieno;
- 2 šaukštai smulkintų bazilikų lapelių;
- 2 šaukštai saldaus aitriųjų paprikų (čili) padažo;
- 75 g tarkuoto Čederio sūrio;
- 2 šaukštai smulkintų svogūno laiškų;
- druskos, pipirų pagal skonį;
- aliejaus kepimui.
Gaminimo eiga
Brokolį padalinkite žiedeliais ir 8 minutes apvirkite garuose. Vėliau žiedelius dar susmulkinkite. Kukurūzus dėkite į smulkintuvą ir sutrinkite iki tyrės.
Dubenyje sumaišykite visus produktus iki vientisos masės. Dėkite druskos, pipirų pagal skonį.
Kepkite kepsnelius karštoje keptuvėje su trupučiu aliejaus apie 2 minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus.
Iškeptus kepsnelius dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius.
Tiekite su 'Tzatziki' padažu ar grietine.
Šaltinis – „Baking secrets“