Tiesiog nuostabus patiekalas, kurio recepto iškart paprašo visi, kas jo paragauja.
Jeigu naudosite šviežius makaronus, kurie išverda vos per 3 ar 4 minutes, vakarieniauti galėsite jau po 10 minučių.
Makaronai su tunu ir žaliaisiais žirneliais
Reikės (maždaug 3-4 porcijoms):
- 250 g mėgstamos formos makaronų – tinka spagečiai, vamzdeliai, kaspinėliai ir pan.;
- indelio aliejuje konservuoto tuno (ne savo sultyse, o aliejuje);
- vidutinio svogūno;
- kelių skiltelių česnako;
- 200 ml grietinėlės;
- kelių saujų šaldytų žaliųjų žirnelių (konservuoti netinka).
Kaip gaminti
Dėkite virti makaronus pagal instrukciją. Kol jie virs, paruošite padažą.
Svogūną susmulkinkite ir apkepkite aliejuje, kai taps permatomi, suberkite smulkintus česnakus ir kepkite dar minutę.
Supilkite konservuotą tuną, grietinėlę, druskos, citrinpipirių, išmaišykite, užvirkite ir galiausiai suberkite žirnelius. Kai jie sušils, padažas paruoštas.
Į lėkštę dėkite išvirtus makaronus ir užpilkite padažu. Arba makaronus supilkite į puodelį, kuriame virė padažas ir sumaišykite.
Skanaus! Ir perduokite receptą kitiems!