Reikalingi produktai (26 cm skersmens formai)
Pagrindui:
- 250 g sausainių (paprastų);
- 100 g sviesto;
- 2 šaukštai juodos kakavos;
- keli šaukštai sutirštinto pieno;
- 50 g graikinių riešutų.
Sūrio sluoksniui:
- 500 g maskarponės sūrio;
- 300 g grietinėlės, 35 % riebumo;
- 2,5 šaukšto želatinos;
- indelis sutirštinto pieno.
Eiga
Želatiną užpilti vandeniu ir išbrinkinti. Sausainius sulaužyti arba dėti į trintuvą ir kartu su riešutais susmulkinti.
Sviestą ištirpinti, dėti kakavą, kondensuotą pieną ir sumaišyti su sausainių ir riešutų mase.
Tortinę iškloti kepimo popieriumi. Pagrindo mase iškloti tortinės dugną ir kraštus. Dėti į šaldytuvą.
Kambario temperatūros maskarponės sūrį ir sutirštintą pieną sumaišyti. Atšaldytą grietinėlę išplakti. Į sūrio ir sutirštinto pieno masę įmaišyti plaktą grietinėlę ir pilant silpna srovele įmaišyti ant garų ištirpintą ir truputį pravėsusią želatiną.
Paruoštą masę supilti ant sausainių pagrindo. Dėti į šaldytuvą 2 valandoms arba nakčiai.
Viršų apibarstyti kakavos milteliais. Skanaus!
Šaltinis – „Skanu, gražu ir su meile... Rita“