Šįkart aš bulvienę gaminau su lašiša, bet ją galima pakeisti paspirginta rūkyta šonine, rūkytos vištienos gabaliukais arba aromatingomis „Medžiotojų“ dešrelėmis, ir sriuba bus kitokia, bet taip pat labai gardi.
Kreminė bulvienė su rūkyta lašiša
2-3 porcijoms reikės:
- 1 poro;
- 1 saliero stiebo;
- 2 morkų;
- šaukšto sviesto;
- 4 bulvių;
- 1 lauro lapo;
- 750 ml daržovių arba paukštienos sultinio;
- 100 ml grietinėlės;
- 150 g rūkytos lašišos, pjaustytos kubeliais;
- druskos, pipirų;
- šaukšto kapotų krapų;
- svogūnų laiškų papuošimui.
Kaip gaminti
Nuvalykite ir mažais kubeliais supjaustykite porą, salierą ir nuskustas morkas. Bulves nuskuskite ir supjaustykite maždaug centimetro dydžio kubeliais.
Puode ištirpinkite sviestą ir 5 minutes jame kepinkite morkas, porą bei salierą.
Dėkite bulves, pakaitinkite dar apie dvi minutes, tada apliekite sultiniu, įmeskite lauro lapą, uždenkite ir virkite apie 15 minučių, kol daržovės išvirs.
Į kitą indą nusemkite apie pusę litro sriubos su daržovėmis, sutrinkite elektrine grūstuve ir supilkite atgal į puodą.
Supilkite grietinėlę, sudėkite lašišą, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir pavirkite dar apie 5 minutes.
Nukelkite nuo ugnies ir sudėkite krapus.
Įpylę į lėkštę apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais.
Šaltinis – „Duok druskos“