Paruošti labai nesudėtinga, tik reikia trupučio laiko. Norite skanių naminių koldūnų?
Prašau, receptu pasidalinsiu ir su jumis.
Naminiai koldūnai
Reikalingi produktai
Tešlai:
- 3 stiklinės miltų,
- 1 stiklinė virinto šilto vandens (galite pilti ir karštą virintą vandenį),
- 3 v. š.aliejaus.
Įdarui:
- 0,5 kg malto kiaulienos faršo (gali būti ir bet koks kitas),
- 1 kiaušinio,
- smulkiai pjaustytų svogūnų,
- maltų juodų pipirų,
- mėsos prieskonių ir druskos.
Kaip gaminti
Pasiruošiau įdarą – sumaišiau visus produktus.
Sumaišiau tešlai skirtus produktus ir užminkiau.
Iškočiojau plonus lakštus ir naudodama specialią formą pridariau koldūnų. Pirmiausia iškočiojau lakštą, jį dėjau ant formos, padarau nedidelius įdubimus ir dėjau nago dydžio gabalėlius faršo.
Kitą iškočiotą tešlos lakštą dėjau ant viršaus ir kočėlu pakočiojau. Išryškėja „koriukai“, kurie apversti iškrenta.
Į puodą su verdančiu vandeniu ir druska sudėjau koldūnus ir jiems iškilus į paviršių viriau 8 – 10 min.
Patiekiau su sviesto ir grietinės padažu.
Šaltinis – „Gamink su Audrone“.