Kaip pasigaminti skanių naminių koldūnų

2017 m. sausio 11 d. 13:12
Audronė Zemenskienė, „Gamink su Audrone“
Aš ir mano šeima labai mėgstame naminius koldūnus. Kai prisiruošiu jų pagaminti, padarau kelis šimtus, nes koldūnus ir užsišaldau. Tai labai patogu, nes pietūs ar vakarienė tiesiog būna paruošta akimirksniu.
Daugiau nuotraukų (3)
Paruošti labai nesudėtinga, tik reikia trupučio laiko. Norite skanių naminių koldūnų?
Prašau, receptu pasidalinsiu ir su jumis.
Naminiai koldūnai
Reikalingi produktai
Tešlai:
  • 3 stiklinės miltų,
  • 1 stiklinė virinto šilto vandens (galite pilti ir karštą virintą vandenį),
  • 3 v. š.aliejaus.
Įdarui:
  • 0,5 kg malto kiaulienos faršo (gali būti ir bet koks kitas),
  • 1 kiaušinio,
  • smulkiai pjaustytų svogūnų,
  • maltų juodų pipirų,
  • mėsos prieskonių ir druskos.
Kaip gaminti
Pasiruošiau įdarą – sumaišiau visus produktus.
Sumaišiau tešlai skirtus produktus ir užminkiau.
Iškočiojau plonus lakštus ir naudodama specialią formą pridariau koldūnų. Pirmiausia iškočiojau lakštą, jį dėjau ant formos, padarau nedidelius įdubimus ir dėjau nago dydžio gabalėlius faršo.
Kitą iškočiotą tešlos lakštą dėjau ant viršaus ir kočėlu pakočiojau. Išryškėja „koriukai“, kurie apversti iškrenta.
Į puodą su verdančiu vandeniu ir druska sudėjau koldūnus ir jiems iškilus į paviršių viriau 8 – 10 min.
Patiekiau su sviesto ir grietinės padažu.
Šaltinis – „Gamink su Audrone“.
koldūnaireceptas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.