Na o ši sriuba – tikrai nekasdieniška, bet labai skani – švelnios tekstūros ir pikantiško skonio.
Tom Yum sriuba
4 nedidelėms paskanavimui arba 2 didelėms porcijoms reikės:
- 1 v. š. aliejaus;
- 1 a. š. imbiero;
- šviežios citrinžolės (jei nepavyks rasti, gaminkite be jos);
- 1 v. š. raudonojo kario pastos;
- 400 ml vištienos sultinio;
- 1 v. š. žuvų padažo;
- 1 a. š. rudojo cukraus;
- 400 ml kokosų pieno;
- 100 g pievagrybių (o dar geriau shiitake grybų);
- 150 g karališkųjų krevečių;
- 1 žaliosios citrinos;
- druskos;
- šviežios kalendros.
Gaminame
Puode įkaitiname aliejų. Įberiame ir nuolat maišydami trumpai apkepame tarkuotą šviežią įmbierą, citrinžolę ir raudonojo kario pastą.
Lėtai, nuolat maišydami supilame vištienos sultinį.
Įpilame žuvų padažą ir rudąjį cukrų. Verdame ant silpnos ugnies 15 min.
Tuo tarpu griežinėliais supjaustome grybus.
Supilame kokosų pieną ir suberiame grybus.
Verdame 5 min.
Sudedame krevetes ir verdame dar 5 min.
Išspaudžiame žaliosios citrinos sultis ir įberiame druskos pagal skonį.
Patiekiame su žaliosios citrinos griežinėliu ir šviežia kalendra.
Šaltinis – tinklaraštis „Ant medinės lentelės“