Puodelyje keptas omletas – puiki išeitis. Jis neatims daug laiko. Valgyti galėsite tiesiai iš puodelio arba susivynioti omletą į tortilijos paplotį ir suvalgyti jį, pavyzdžiui, automobilyje, pakeliui į darbą.
Puiku ir tai, kad galite pasigaminti bet kokio skonio omletą – su priedais, kuriuos mėgstate.
Pateikiame bazinį receptą, o į omleto masę galite įmaišyti ir dešros, keptos ar rūkytos mėsos, sūrio, daržovių.
Omletas puodelyje
Reikės:
1 kiaušinio;
1 kiaušinio baltymo (arba dar 1 kiaušinio);
2 šaukštų pieno;
žiupsnelio druskos ir pipirų;
2 šaukštų tarkuoto sūrio.
Taip pat reikės puodelio, kurį galima naudoti mikrobangų krosnelėje.
Puodelį ištepkite aliejumi ir sudėkite visus produktus, išmaišykite šakute. Neuždengtą puodelį dėkite į mikrobangų krosnelę, įjunkite didžiausią galingumą ir kepkite 1 minutę.
Ištraukite, išmaišykite ir kepkite dar 1 minutę arba kol kiaušinių masė sutvirtės. Iškepusį galite apibarstyti sūriu, kitais norimais priedais. Luktelėkite minutę, o tuomet skanaukite.