Patikėkite, tobulo skonio, vyras po pirmojo kąsnio iškart pasakė: „10 iš 10“.
Kotletai su pikantišku įdaru ir traškia plutele
Reikės:
- 500 g vištienos faršo,
- 1 kiaušinio,
- 3 riekelių batono, išmirkyto piene,
- vištienos prieskonių,
- smulkiai pjaustyto svogūno,
- žiupsnelio druskos.
Įdarui:
- 100 g tarkuoto fermentinio sūrio,
- 2 kietai virtų kiaušinių,
- 1-2 skiltelių smulkinto česnako,
- 1 v. š. sviesto,
- smulkintų krapų.
- džiūvėsėlių kotletukams apvolioti.
Kaip gaminti
Paruošiau faršą (sumaišiau vištienos faršą su visais išvardintais produktais).
Atskirai dubenėlyje sumaišiau tarkuotą sūrį, česnaką, tarkuotus kiaušinius, subėriau smulkintus krapus ir išmaišiau kartu su sviestu. Įdaras paruoštas.
Lieka formuoti kotletus (vištienos faršas šiek tiek skystokas, bet taip ir turi būti), į vidų įdėjau įdaro, apvoliojau džiūvėsėliuose ir kepiau keptuvėje aliejuje vis pavartydama.
Bulvių košė ir raugintas agurkas labai tiko prie kotletų.
Skanaus!