Perteptas kavos pyragas
Reikalingi produktai (20 cm skersmens torto formai)
Biskvitui:
- 100 g kefyro (kambario temperatūros);
- 3 a. š.tirpios kavos (granulėmis);
- 2 kiaušiniai;
- 160 g cukraus;
- 100 g sviesto (minkšto);
- 130 g miltų;
- 1 a. š. kepimo miltelių.
Pertepimui:
- 250 g neriebios grietinės;
- 1-1,5 a. š. tirpios kavos (granulėmis);
- cukraus ar stevijos pagal skonį.
Papuošimui:
- 20-30 g šokolado;
- 50-60 g skrudintų migdolų.
Gaminimo eiga
Biskvitas
Kavą sumaišyti su kefyru ir palikti pastovėti, kad visiškai ištirptų kava.
Kiaušinius trumpai išplakti, po to suberti cukrų ir dar plakti (apie 3 min.), kol visiškai ištirps cukrus.
Po to sudėti minkšą sviestą, supilti kefyrą su kava (patikrinkite, ar kava ištirpusi, kad nebūtų granulių), dar trumpai paplakti. Galiausiai suberti sijotus miltus su kepimo milteliais ir viską trumpai išplakti.
Torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi, supilti tešlą.
Kepti 160 laipsnių temperatūrojeapie 35-40 min., priklauso nuo orkaitės. Ar iškepė, tikrinkite mediniu smeigtuku.
Iškeptą biskvitą palikite trumpam atvėsti formoje, po to išimkite, apverskite, atsargiai nuimkite nuo dugno kepimo popierių ir palikite visiškai atvėsti.
Kai atvės, perpjauti į du biskvitus.
Pertepimas
Grietinę sumaišykite su kava (kava turi visiškai ištirpti, tad vėl palikite trumpam pastovėti), cukrumi ar stevija .
Ant vieno biskvito užtepkite pertepimo (negailėdami), uždėkite antrą biskvitą, jo viršų taip pat sutepkite grietine su kava negailėdami (pasilikite porą valgomųjų šaukštų šonams sutepti).
Palikite pyragą pastovėti 3-4 val., kad gerai susigertų pertepimas.
Papuošimas
Ant viršaus užtarkuokite šokolado, šonus apibarstykite skrudintais migdolais.
Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“