Senas geras, bet primirštas receptas: perteptas kavos pyragas

Senas geras receptas, kurį buvau visai pamiršusi, nes nuolat noriu išbandyti ką nors naujo. Drėgnas, lengvai pagaminamas ir skanus. Patiks tiems, kas megsta kavą ir kavos desertus.

Kavos pyragas su pertepimu.<br>A.Labanauskas nuotr.
Kavos pyragas su pertepimu.<br>A.Labanauskas nuotr.
Kavos pyragas su pertepimu.<br>A.Labanauskas nuotr.
Kavos pyragas su pertepimu.<br>A.Labanauskas nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Andžela Labanauskas, „Andželikos virtuvėlė“

Feb 4, 2017, 12:50 PM, atnaujinta Jan 30, 2023, 1:37 PM

Perteptas kavos pyragas

Reikalingi produktai (20 cm skersmens torto formai)

Biskvitui:

  • 100 g kefyro (kambario temperatūros);
  • 3 a. š.tirpios kavos (granulėmis);
  • 2 kiaušiniai;
  • 160 g cukraus;
  • 100 g sviesto (minkšto);
  • 130 g miltų;
  • 1 a. š. kepimo miltelių.

Pertepimui:

  • 250 g neriebios grietinės;
  • 1-1,5 a. š. tirpios kavos (granulėmis);
  • cukraus ar stevijos pagal skonį.

Papuošimui:

  • 20-30 g šokolado;
  • 50-60 g skrudintų migdolų.

Gaminimo eiga

Biskvitas

Kavą sumaišyti su kefyru ir palikti pastovėti, kad visiškai ištirptų kava.

Kiaušinius trumpai išplakti, po to suberti cukrų ir dar plakti (apie 3 min.), kol visiškai ištirps cukrus.

Po to sudėti minkšą sviestą, supilti kefyrą su kava (patikrinkite, ar kava ištirpusi, kad nebūtų granulių), dar trumpai paplakti. Galiausiai suberti sijotus miltus su kepimo milteliais ir viską trumpai išplakti.

Torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi, supilti tešlą.

Kepti 160 laipsnių temperatūrojeapie 35-40 min., priklauso nuo orkaitės. Ar iškepė, tikrinkite mediniu smeigtuku.

Iškeptą biskvitą palikite trumpam atvėsti formoje, po to išimkite, apverskite, atsargiai nuimkite nuo dugno kepimo popierių ir palikite visiškai atvėsti.

Kai atvės, perpjauti į du biskvitus.

Pertepimas

Grietinę sumaišykite su kava (kava turi visiškai ištirpti, tad vėl palikite trumpam pastovėti), cukrumi ar stevija .

Ant vieno biskvito užtepkite pertepimo (negailėdami), uždėkite antrą biskvitą, jo viršų taip pat sutepkite grietine su kava negailėdami (pasilikite porą valgomųjų šaukštų šonams sutepti).

Palikite pyragą pastovėti 3-4 val., kad gerai susigertų pertepimas.

Papuošimas

Ant viršaus užtarkuokite šokolado, šonus apibarstykite skrudintais migdolais.

Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.