Trys desertai, kuriuos pagaminsite greičiau nei per 30 minučių

Visus bent kartą yra užklupęs tas begalinis noras čia ir dabar suvalgyti ką nors ypatingai saldaus. Jei nenorite sugaišti daug laiko virtuvėje, prekybos tinklo IKI kepyklų vadovė Nijolia Juchnevič turi paruošusi puikių idėjų, kaip greitai ir lengvai paruošti burnoje tirpstantį desertą.

Keptas bananas su ledais.<br>123rf nuotr.
Keptas bananas su ledais.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 6, 2017, 9:29 AM, atnaujinta Apr 10, 2017, 5:01 PM

Dribsniai su šokoladu ir zefyrais arba kitoks tinginys

Šokoladas ir zefyrai – tikrai nuodėmės vertas derinys. Kaip pasakoja konditerė, desertas itin lengvai ir greitai paruošiamas, o jo skonis – tiesiog dieviškas.

„Garų vonelėje ištirpinkite 90 g šokolado, 160 g kukurūzų sirupo ir 3 arbatinius šaukštelius sviesto. Į didelį dubenį suberkite 650 g kukurūzinių dribsnių ir juos apipilkite tirpinta šokolado mase.

Keptuvėje ant silpnos ugnies ištirpinkite 400 g mažųjų zefyrų ir 1 arbatinį šaukštelį sviesto. Gautą masę užpilkite ant dribsnių ir įberkite 50 gramų džiovintų spanguolių. Dribsnius su priedais gerai išmaišykite ir supilkite į kepimo skardą. Ant viršaus pabarstykite keletą zefyrų ir įdėkite į šaldytuvą 5-10 minučių“, – patarė N.Juchnevič.

Kepti bananai kokosų drožlėse

Batono riekelė, apvoliota saldžiame kiaušinių plakinyje – vyresnei kartai gerai žinomas desertas, kuris nostalgiškai primena vaikystę. Ne, nesiūlysime jos pasigaminti, tačiau ekspertė siūlo pasmaližiauti bananų su tokia saldžia plutele.

„Dubenyje ištirpinkite 4 arbatinius šaukštelius sviesto, įmuškite 1 kiaušinio trynį, įberkite 2 arbatinius šaukštelius rudojo cukraus, šlakelį vandens ir viską gerai išmaišykite.

Į nedidelę lėkštutę įberkite kokosų drožlių. Nulupkite norimą skaičių bananų, juos pamerkite į sviesto ir kiaušinių padažą, tuomet pavoliokite kokosų drožlėse ir dėkite į gerai įkaitintą keptuvę su gabaliuku sviesto. Bananus apkepkite iš visų pusių ir patiekite dar karštus su vaniliniais ledais“, – patarimais dalinosi konditerė.

Gaivus desertas: karamelizuoti persikai su maskarponės padažu

Maskarponės sūrio pristatinėti turbūt nereikia. Šis švelnaus skonio kremas, puikiai derantis prie vaisių ar avižinių sausainių, Lietuvoje gana populiarus. N.Juchnevič pataria maskarponę išbandyti ir su brendyje karamelizuotais persikais.

„Konservuotus persikus nusausinkite ir sudėliokite į plačią keptuvę su trupučiu vandens. Ant persikų užpilkite šlakelį brendžio ir pabarstykite ruduoju cukrumi. Vaisius kepkite ant vidutinės ugnies, kol jie ims karamelizuotis.

Išplakite 200 g nesaldintos grietinėlės ir ją sumaišykite su 400 g maskarponės sūrio bei 4 arbatiniais šaukšteliais kondensuoto pieno. Karamelizuotus persikus patiekite kartu su saldintu maskarponės sūrio padažu“, – sakė IKI kepyklų vadovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.