Pyragaičių „Bulvytės“ receptą mums atsiuntė skaitytoja Ilona.
„Vaikystėje tai buvo vienas skaniausių desertų, kurį man ruošdavo močiutė. Buvau jį pamiršusi, kol neatradau senovinės receptų knygos, kurią paveldėjau iš močiutės. Šios knygos autorės – kelios tarpukario Lietuvos namų ūkio ekonomės“, – rašo Ilona.
Tad jeigu norite Lietuvos valstybės atkūrimo dieną atšvęsti suvalgydami tikrą smetonišką desertą, išbandykite. Tuo labiau, kad jis neatims nei daug laiko, nei pareikalaus daug įgūdžių.
Pateikiame Ilonos atsiųstą receptą.
Pyragaičiai „Bulvytės“
Reikės:
- 300 g sausainių (naudoju paprastus kvadratinius);
- 120 g kambario temperatūros sviesto;
- 150 ml pieno;
- 120 g cukraus;
- 100 g razinų;
- 100 g riešutų;
- kakavos miltelių.
- Jeigu norite – 50 ml konjako, romo arba likerio.
Kaip gaminti
Sausainius sutrinu, užpilu karštu pienu. Razinas ir riešutus labai smulkiai sukapoju.
Sviestą ištrinu su cukrumi, supilu likerį, romą arba konjaką, dedu sausainių, razinų, smulkintų riešutų masę. Jeigu mėgstate labiau šokoladinį skonį, į sausainių masę įmaišykite porą šaukštų kakavos.
Viską gerai išmaišiusi formuoju pyragėlius ir apvolioju su cukrumi sumaišytoje kakavoje. Galima juos daryti senoviškai – bulvytės formos, tačiau galima gaminti apvalius pyragaičius.
Puošti galima plakta grietinėle, kremu, kokteilinėmis vyšniomis.
Skanių švenčių!