Reikės:
- apie 800 g kiaulienos faršo;
- 1 smulkinto svogūno;
- 1 česnako;
- 1 kiaušinio;
- 1 šaukšto manų;
- 2 morkų;
- gabalėlio cukinijos;
- kelių bulvių;
- žalumynų.
Padažui:
- 250 ml grietinės;
- 2 šaukštų miltų;
- puslitrio sultinio.
Kaip gaminti
Faršą sumaišome su smulkintu svogūnu, česnaku. Dedame pipirų, druskos, mušame kiaušinį, dedame šaukštą manų, įtarkuojame morką, gabalėlį cukinijos, viską išmaišome.
Nuskutame kelias bulves ir morką.
Padarome kotletukus ir trumpai apkepiname iš abiejų pusių. Dedame į puodą sluoksniais su bulvėmis, vis pabarstydami tarkuotomis morkomis.
Kotletus užpilame sūdytu vandeniu, kad nepilnai apsemtų ir verdame, kol bulvės išvirs.
Grietinę sumaišome su miltais, dedame druskos ir iš puodo pilame sultinio. Reikia maišyti, kol neliks gumulėlių.
Pilame ant kotletų ir dar kartą užviriname. Padažas turi sutirštėti.
Pabaigoje dedame žalumynus.
Dažniausiai viską dedu „iš akies“.
Viskas. Skanaus!
Šaltinis – „Skanu, gražu ir su meile... Rita“