Vegetariški avižinių dribsnių kotletai
Ingredientai:
- 1 stiklinė (250 ml) greitai paruošiamų avižinių dribsnių;
- 1/2 stiklinės vandens arba daržovių sultinio;
- 1 maža morka;
- 200 g žiedinių kopūstų (galima naudoti šaldytus);
- 1 v. š. sojų padažo;
- druska, pipirai pagal skonį;
- mėgstami prieskoniai;
- žiupsnelis asafetidos (šis prieskonis ne tik pakeičia česnakus ir svogūnus, bet ir apsaugo nuo pilvo pūtimo);
- aliejus arba ghi kepimui (dažniausiai naudoju ghi).
Paruošimas
1. Avižinius dribsnius beriame į dubenį, užpilame verdančių vandeniu arba sultiniu (aš panaudojau sultinio kubelį), įpilame 1 v. š. sojų padažo ir gerai permaišome. Ir paliekame, kad dribsniai išbrinktų.
2. Stambiai supjaustome žiedinį kopūstą (aš dėjau visą galvą, nes buvo likę vos 300 g), dedame į puodą su vandeniu, kai vanduo užvirs, verdame apie 5 minutes.
3. Morką sutarkuojame smulkia trintuve, atvėsusį žiedinį kopūstą – stambia.
4. Daržoves dedame į dubenį su avižiniais dribsniais. Pagardiname asafetida, druska, pasirinktais prieskoniais ir gerai permaišome. Jei masė gaunasi skysta, įberkite miltų (geriausia, aišku, avižinių).
5. Keptuvėje įkaitiname 1 v. š. aliejaus arba ghi sviesto. Iš paruoštos masės formuojame kotletukus ir apkepame iš abejų pusių. Papildomai kotletukus galima apvolioti miltuose, gemaluose ar džiūvėsėliuose. Tuomet bus traški plutelė.
6. Tiekiame šiltus su šviežių daržovių salotomis.