Varškės pyragas su vyšniomis
Reikalingi produktai (20 cm skersmens torto formai)
Tešlai:
- 150 g miltų;
- 80 g sviesto;
- 1 trynys;
- 1-2 v. š. pieno;
- 1 v. š. cukraus pudros;
- truputis druskos.
Įdarui:
- 250 g vyšnių iš kompoto (nuvarvintų);
- 250 g kreminės varškės (be priedų);
- 200 g tepamo šviežio sūrio („Philadelphia“, „Buko“, „Exquisa“ – kokį tik mėgstate);
- 2 kiaušiniai;
- 3/4 stiklinės cukraus ar atitinkamas kiekis stevijos (kiekį reguliuokite pagal tai, kaip saldžiai mėgstate);
- vanilės aromato (pagal skonį).
Kaip gaminti
Tešla. Trynį išplakti su cukraus pudra, sudėti supjaustytą gabaliukais sviestą, berti miltus, druską, pilti pieną ir suminkyti tešlą.
Torto formos dugną išklokite kepimo popieriumi ir paskirstykite tešlą, padarykite ir kraštus (apie 3,5-4 cm aukščio).
Įdaras. Kiaušinius, cukrų ar steviją, vanilę, varškę ir sūrį gerai išplakti ir supilti į paruoštą torto formą ant tešlos, ant viršaus išdėlioti vyšnias ir įspausti į varškės masę.
Kepti 170 laipsnių temperatūroje apie 40-50 min. Iškepus palikti formoje visiškai atvėsti.
Prieš patiekiant galima apibarstyti cukraus pudra, baltojo ar juodojo šokolado drožlėmis.
Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“