Sveikuoliškas maskarponės tortas

Aš nebūčiau aš, jei bet kokio deserto nesistengčiau paversti bent kiek sveikuolišku. Šitas tortas – ne išimtis, todėl sukūriau sveikesnę jo versiją.

Sveikuoliškas maskarponės tortas.<br>Nuotr. iš tinklaraščio „Simona Burbaitė“
Sveikuoliškas maskarponės tortas.<br>Nuotr. iš tinklaraščio „Simona Burbaitė“
Daugiau nuotraukų (1)

Simona Burbaitė, tinklaraštis „Simona Burbaitė“

Mar 7, 2017, 4:30 PM, atnaujinta Mar 8, 2022, 2:03 PM

Taip, tu tikrai nesapnuoji – tai tortas, ir dar sveikas!

Pats maskarponės sūris riebus, bet jei neketini sunaikinti viso torto vienu prisėdimu – nieko blogo figūrai nenutiks ir kelnės spausti tikrai staiga nepradės.

Sveikuoliškas maskarponės tortas

Pagrindui reikės:

  • 200 g sausainių „Gaidelis“ su fruktoze;
  • 100 g sviesto.

Kremui reikės:

  • 400 – 500 g maskarponės sūrio;
  • 3 kiaušinių;
  • 200 g grietinės (naudojau 30% riebumo);
  • 4 šaukštų rudojo nerafinuoto cukranendrių cukraus;
  • 1/2 citrinos sulčių;
  • 4 šaukštų ryžių miltų (gali rinktis ir avižinius, sojų, speltų ir t.t.);
  • 1 a. š. kepimo miltelių.

Kaip gaminti

Pirmiausia paruošk 24 cm skersmens torto formą (geriausia nuimamais kraštais) ir išklok ją kepimo popieriumi. Gerai sutrink sausainius, atskirai ištirpink sviestą ir tada sumaišyk kartu su sausainiais. Gautą masę sudėk į kepimo formą ir išlygink šaukštu vos paspausdama, kad viskas lengvai suliptų ir kepk orkaitėje apie 10 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Tada viename inde sumaišyk maskarponės sūrį, grietinę, suberk ryžių miltus ir kepimo miltelius. Įspausk 1/2 citrinos sultis. Atskirk kiaušinio baltymus nuo trynių. Trynius išmaišyk su ruduoju cukrumi ir supilk į sūrio masę. Atskirai išplak baltymus ir taip pat atsargiai supilk į paruoštą masę. Gerai išmaišyk.

Viską supilk ant jau atvėsusio sausainių pagrindo ir kepk orkaitėje apie 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje (vis patikrink, kaip kepa).

Kai tortas atvės, palik jį bent kelioms valandos šaldytuve (gali ir per naktį) – tortas bus dar skanesnis!

Šį kartą papuošimui naudojau šviežias uogas ir tirpintą juodąjį šokoladą (kuriame kakavos kiekis ne mažiau 70 %), bet drąsiai rinkis kitus mėgstamus vaisius ir riešutus.

Tiesa, dar sveikesnis torto pagrindo variantas – iš datulių ir graikinių riešutų (po 100 g): juos sutrink trintuvu ir gautą masę paskirstyk torto formoje. Tada reikia dėti į šaldytuvą ir palaikyti, kol ruoši kremą.

Šaltinis – „Simona Burbaitė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.