Visų pamėgtos, mano patobulintos brokolių salotos

Mano produktų apsipirkimo sąraše visada pirmauja brokolis. Šių daržovių visada galima rasti mano virtuvėje. Dažniausiai juos naudoju kaip garnyrą prie mėsos patiekalų arba valgau su kruopomis. Mūsų mažoji namų gyventoja juos dievina.

Brokolių salotos.<br>Nuotr. iš ritosreceptai.lt
Brokolių salotos.<br>Nuotr. iš ritosreceptai.lt
Brokolių salotos.<br>Nuotr. iš ritosreceptai.lt
Brokolių salotos.<br>Nuotr. iš ritosreceptai.lt
Daugiau nuotraukų (2)

Rita (ritosreceptai.lt)

2017-03-08 09:14, atnaujinta 2023-03-07 16:28

Senokai nuvilnijusi brokolių salotų su spanguolėmis populiarumo banga jas apgyvendino vos ne kiekviename maisto gaminimo tinklaraštyje.

(Red. past.: ši banga neaplenkė ir „Skonio“: apie tai galite perskaityti receptas-keliauja-per-virtuves.htm"="">receptas-keliauja-per-virtuves.htm"" target="_blank">paspaudę šią nuorodą) 

Turiu pripažinti – pirmą kartą paragavusi nebuvau sužavėta šių salotų skoniu. Man nepatiko kietokas brokolis, ir spanguolės buvo labai neskanios.

Taip jau nutiko, kad galvojant, ką pasigaminti priešpiečiams, surinkau turimus produktus ir pagaminau labai panašias salotas. Patiko, bet ingredientų sąrašas buvo gerokai ilgesnis.

Buvau kepusį antį, todėl į salotas sudėjau visus likučius.

Padažui majonezo nenaudojau.

Taigi, brokolių salotos pagal mane.

Brokolių salotos 

Salotoms reikės:

  • 1 didelio brokolio;
  • saujos džiovintų spanguolių (naudokite tik kokybiškas);
  • saujos kepintų saulėgrąžų branduolių;
  • 1 raudonojo svogūno;
  • saujos keptos anties mėsos (galite naudoti ir vištieną);
  • kelių gabaliukų trupinto fetos sūrio;
  • pipirų.

Padažą galite pasigaminti iš alyvuogių aliejaus, medaus, citrinos sulčių ir česnako. Tokį ir naudojau. Proporcijos pagal skonį.

Galite gaminti iš kelių šaukštų majonezo, vandens ir česnako.

Kaip gaminti

1. Brokolį susmulkinti ir nuplikyti verdančiu vandeniu. Atvėsinti ir gerai nusausinti.

2. Svogūną susmulkinti.

3. Fetą sutrupinti smulkiais gabaliukais.

4. Saulėgrąžų branduolius pakepinti sausoje keptuvėje.

5. Į dubenį dėti brokolius, berti antieną, dėti svogūną, saulėgrąžas, spanguoles, pipirus ir lengvai permaišyti. Ant viršaus užbarstyti fetos sūrį. Viską užpilti padažu ir nemaišyti.

Skanių ir malonių akimirkų!

Šaltinis – „Skanu, gražu ir su meile... Rita“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.