Tuno užtepėlė sumuštiniams
Reikės:
- 1 skardinės konservuoto tuno savo sultyse (130 g gryno svorio);
- 1 nedidelės morkos;
- saujelės pjaustyto raudonojo kopūsto;
- 1 svogūno laiško;
- 1,5 v. š. graikinio jogurto;
- druskos, juodųjų pipirų.
Kaip gaminti
1. Į smulkų kiaurasamtį sudėkite tuną ir palikite, kad nuvarvėtų sultys ir tunas būtų kuo sausesnis.
2. Į dubenėlį sudėkite tuną, per burokinę tarką sutarkuotą morką, plonai supjaustytą raudonąjį kopūstą, supjaustytą svogūno laišką, sudėkite graikinį jogurtą, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir išmaišykite.
3. Patiekite su skrudinto batono riekele. Taip pat galite dėti į pitas ar vynioti į tortiliją.
Skanaus!
Patarimas: graikinį jogurtą galite pakeisti majonezu, tikrai bus ne mažiau skanu.
Šaltinis – „Oditėlės blogas“