Prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Aistė Rasmussen siūlo jų pasikrauti iš šviežių morkų.
Vienas iš būdų papildyti mitybą morkomis – skanauti drėgną, kvapnų, skanų pyragą. Jį valgys net tie, kurie nemėgsta morkų ir nė už ką neatspės, kad jų yra pyrage.
Morkų pyragas su kremo kepure
Reikės:
- 320 g miltų;
- 2 a. š. kepimo miltelių;
- 1 a. š. cinamono;
- 0,5 a. š. trinto muskato;
- 0,5 a. š. meduoliams skirtų prieskonių;
- 4 kiaušinių;
- 170 g rudojo cukraus;
- 300 ml aliejaus;
- 600 g morkų;
- 60 g natūralaus jogurto;
- 40 g smulkintų lazdyno riešutų.
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, muskatą, prieskonius.
Atskirame inde išplakite kiaušinius su cukrumi ir aliejumi.
Sutarkuokite morkas ir sumaišykite su jogurtu bei smulkintais lazdyno riešutais.
Visus ingredientus sumaišykite ir supilkite tešlą į kepimo skardą.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite 45-50 minučių. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.
Ant iškepusio ir atvėsusio pyrago užtepkite sūrio kremą. Jį pasigaminsite sumaišę 400 g neutralaus skonio sūrelio „Philadelphia“ su 2 valgomaisiais šaukštais kondensuoto pieno.