Siūlau ir jums išbandyti, o įdarą galite pasirinkti, kokį mėgstate.
Bandelės su mėsa
Reikalingi produktai (10-12 vnt.)
Tešlai:
- 130 g majonezo (originaliame recepte buvo nurodytas didesnis kiekis, aš jį sumažinau);
- 8 g sausų mielių;
- 125 ml šilto pieno;
- 120 ml šilto vandens;
- 3 a. š. cukraus;
- 0,5 a. š. druskos;
- apie 500-520 g miltų.
Įdarui :
- 500 g maišyto faršo (jautiena, kiauliena);
- 1 nedidelio svogūno;
- 2 skiltelių česnako;
- 1 kiaušinio;
- 125 g mocarelos (galite naudoti ir kitą sūrį);
- 2-3 v. š. sultinio;
- 2 v. š.- grietinės;
- druskos, pipirų;
- smulkintų krapų, petražolių.
- Bandelėms aptepti – 1 trynys ir 2 v. š. pieno.
Gaminimo eiga
Tešla. Cukrų, šilta vandenį (ne daugiau kaip 30 laipsnių) ir mieles išmaišyti, palikti 10 min. pastovėti.
Po to įpilti šiltą pieną, majonezą, išmaisyti, berti druską su persijotais miltais, gerai išminkyti tešlą (bent jau 6-7 min.).
Dubenėlį ištepti aliejumi (vos vos), dėti tešlą, uždengti maistine plevele ir palikti kilti šiltoje vietoje apie 1 val.
Įdaras. Į faršą įkulti kiaušinį, įtarkuoti svogūną, mocarelą, česnaką, supilti sultinį, įdėti grietinę, prieskonius, smulkintus žalumynus – viska gerai išmaišyti ir palikti pastovėti, kol tešla pakils.
Pakilusią tešlą padalinti į 10 ar 12 vienodų dalių, iškočioti paplotėlius, dėti įdarą, suformuoti norimą formą ir užspausti gerai kraštus.
Prieš kepant aptepti kiaušinio ir pieno plakiniu.
Dėti į įkaitintą 175 laipsnių orkaitę, kepti apie 40 min.
Skanaus!
Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“