Pabandykite ir jūs.
Grūdėtos varškės tešlos pyragas su lašiša ir špinatais
Reikalingi produktai (24 cm skersmens formai)
Tešlai:
- 200 g grūdėtos varškės;
- 100 g sviesto;
- 0,5 a. š. kepimo miltelių;
- žiupsnelio druskos;
- 240 g miltų (man šio kiekio užteko, jei matysite, kad trūksta, dėkite dar).
Įdarui:
- 700 g lašišų faršo;
- 1 svogūno;
- petražolių, krapų;
- druskos, pipirų;
- 200 g šaldytų špinatų.
Užpilui:
- 2 kiaušinių;
- 200 g neriebios grietinės.
Pyragui apibarstyti:
- 100 g sūrio (kokį mėgstate).
Gaminimo eiga
Tešla. Grūdėtą varškę pertrinkite per sietelį (labai greitai ir lengvai persitrina), dėkite supjaustytą sviestą, berkite druską, miltus su kepimo milteliais ir suminkykite tešlą. Įvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 30 min.
Įdaras. Išimkite iš šaldiklio špinatus, kad atšiltų. Svogūną supjaustykite ir pakepinkite su aliejumi (0,5 v. š.), kol gražiai pageltonuos.
Į kitą švarią keptuvę be jokių riebalų dėkite lašišos faršą ir vos vos patroškinkite, kol pradės šviesėti. Sudėkite į sietelį, kad nuvarvėtų nereikalingas skystis (tiksliau, riebalai) ir jis atvėstų. Po to į faršą įmaišykite kepintus svogūnus, smulkintas petražoles su krapais, berkite druskos ir pipirų.
Pastovėjusią tešlą iškočiokite, dėkite į kepimo formą (jos dugną išklokite kepimo popieriumi), padarykite iš tešlos ir kraštus (apie 5,5-6 cm aukščio), sudėkite paruoštą lašišos faršą, po to -sluoksnį špinatų ir užpilkite ant viršaus su grietine išplaktus kiausinius.
Galiausiai apibarstykite tarkuotu sūriu.
Kepkite 180-190 laipsnių orkaitėje apie 40-45 min.
Skanaus!
Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“