Tobulasis grūdėtos varškės tešlos pyragas su lašiša ir špinatais

Galiu pasakyti tik viena – tobulo skonio pyragas. Esu ne vieną kartą kepusi panašų iš sluoksniuotos tešlos, skanus taip pat. Bet šitas – dar skanesnis, bent jau mūsų skoniui.

Grūdėtos varškės tešlos pyragas su lašiša ir špinatais.<br>A.Labanauskas (Facebook/Andželikos virtuvėlė) nuotr.
Grūdėtos varškės tešlos pyragas su lašiša ir špinatais.<br>A.Labanauskas (Facebook/Andželikos virtuvėlė) nuotr.
Grūdėtos varškės tešlos pyragas su lašiša ir špinatais.<br>A.Labanauskas (Facebook/Andželikos virtuvėlė) nuotr.
Grūdėtos varškės tešlos pyragas su lašiša ir špinatais.<br>A.Labanauskas (Facebook/Andželikos virtuvėlė) nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Andžela Labanauskas, „Andželikos virtuvėlė“

Mar 18, 2017, 6:02 PM, atnaujinta Mar 28, 2023, 7:48 AM

Pabandykite ir jūs.

Grūdėtos varškės tešlos pyragas su lašiša ir špinatais

Reikalingi produktai (24 cm skersmens formai)

Tešlai:

  • 200 g grūdėtos varškės;
  • 100 g sviesto;
  • 0,5 a. š. kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos;
  • 240 g miltų (man šio kiekio užteko, jei matysite, kad trūksta, dėkite dar).

Įdarui:

  • 700 g lašišų faršo;
  • 1 svogūno;
  • petražolių, krapų;
  • druskos, pipirų;
  • 200 g šaldytų špinatų.

Užpilui:

  • 2 kiaušinių;
  • 200 g neriebios grietinės.

Pyragui apibarstyti:

  • 100 g sūrio (kokį mėgstate).

Gaminimo eiga

Tešla. Grūdėtą varškę pertrinkite per sietelį (labai greitai ir lengvai persitrina), dėkite supjaustytą sviestą, berkite druską, miltus su kepimo milteliais ir suminkykite tešlą. Įvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 30 min.

Įdaras. Išimkite iš šaldiklio špinatus, kad atšiltų. Svogūną supjaustykite ir pakepinkite su aliejumi (0,5 v. š.), kol gražiai pageltonuos.

Į kitą švarią keptuvę be jokių riebalų dėkite lašišos faršą ir vos vos patroškinkite, kol pradės šviesėti. Sudėkite į sietelį, kad nuvarvėtų nereikalingas skystis (tiksliau, riebalai) ir jis atvėstų. Po to į faršą įmaišykite kepintus svogūnus, smulkintas petražoles su krapais, berkite druskos ir pipirų.

Pastovėjusią tešlą iškočiokite, dėkite į kepimo formą (jos dugną išklokite kepimo popieriumi), padarykite iš tešlos ir kraštus (apie 5,5-6 cm aukščio), sudėkite paruoštą lašišos faršą, po to -sluoksnį špinatų ir užpilkite ant viršaus su grietine išplaktus kiausinius.

Galiausiai apibarstykite tarkuotu sūriu.

Kepkite 180-190 laipsnių orkaitėje apie 40-45 min.

Skanaus!

Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.