Iš skurdo atsiradusią prancūzišką sriubą pamėgo ir karaliai

Prancūziškos virtuvės šedevrų, turbūt bent kartą yra tekę paragauti kiekvienam. Dėl savo išskirtinumo ši virtuvė net įtraukta į UNESCO paveldą. Tačiau norint paragauti prancūziškų patiekalų, nebūtina keliauti iki pat Prancūzijos.

Svogūnų sriuba.<br>123rf nuotr.
Svogūnų sriuba.<br>123rf nuotr.
D.Šimašiutė perkando prancūziškos virtuvės paslaptis.
D.Šimašiutė perkando prancūziškos virtuvės paslaptis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 21, 2017, 9:02 AM, atnaujinta Mar 28, 2023, 7:46 AM

Tradicinę Liono svogūnų sriubą lengvai pasigamins kiekvienas, norintis pasimėgauti gurmanišku skoniu.

Atrasti prancūziškos virtuvės skonius kviečia daugiau nei penkiolika metų Prancūzijoje gyvenanti maisto ir kelionių tinklaraščio „Duok druskos“ autorė Dangira Šimašiutė.

Šios dienos proga ji kviečia išbandyti gurmanišką svogūnų sriubą. Įdomu tai, kad šią sriubą Prancūzijoje mėgo tiek karaliai, tiek vargingai gyvenantys žmonės.

Sakoma, kad sriubos receptas atsirado tada, kai namie nebuvo beveik nieko, iš ko būtų galima pasigaminti pietus.

Prancūziška svogūnų sriuba

Sriubai jums prireiks:

  • 800 g svogūnų;
  • 30 g sviesto;
  • 1 valgomojo šaukšto miltų;
  • 200 ml sauso baltojo vyno;
  • 1 l vištienos sultinio;
  • 1 lauro lapo;
  • 1 prancūziško batono;
  • 60 g tarkuoto sūrio.

Paruošimas

Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus. Maišydami kepkite juos apie 15 minučių.

Tuomet ant pakepintų svogūnų suberkite miltus ir gerai išmaišykite.

Pamažu ant svogūnų supilkite vyną, vištienos sultinį bei įmeskite lauro lapą. Viską gerai išmaišykite, pamažinkite ugnį ir leiskite sriubai pamažu virti dar apie 15 minučių.

Kai sriuba jau bus beveik išvirusi, pagardinkite ją druska bei pipirais.

Griežinėliais supjaustykite prancūzišką batoną ir kiekvieną gabaliuką įtrinkite česnaku.

Į nedidelius molinius dubenėlius supilkite svogūnų sriubą, o ant viršaus uždėkite po porą paruoštų duonos griežinėlių.

Ant duonos pabarstykite tarkuoto sūrio ir dėkite sriubos dubenėlius į įkaitintą orkaitę. „Geriausia būtų įjungti grilio funkciją ir kepti, kol sūris išsilydys“ – receptu pasidalino D.Šimašiutė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.