Užkandžiai šaukšteliuose, be kurių neapsieina nė viena šventė

„Ant mūsų šventinio stalo visuomet būna visų labai mėgstami užkandžiai šaukšteliuose. Juos galima patiekti su įvairiausiais įdarais – pikantišku, sūresniu ar saldžiu, su mėsos, žuvies, daržovių ar uogų priedais“, – rašo mūsų skaitytoja Laima K. iš Alytaus.

Užkandžių šaukšteliai su varške ir džiovintais pomidorais.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo.
Užkandžių šaukšteliai su varške ir džiovintais pomidorais.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo.
Užkandžių šaukšteliai su pikantiška mišraine.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo.
Užkandžių šaukšteliai su pikantiška mišraine.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo.
Šaukšteliai su špinatų ir varškės kremu.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo.
Šaukšteliai su špinatų ir varškės kremu.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 22, 2017, 2:50 PM, atnaujinta Mar 22, 2022, 4:52 PM

Ji pasidalijo net trimis receptais, kuo įdaryti užkandžių šaukštelius.

Tokie šaukšteliai – iš tiesų puiki išeitis. Jie puošia stalą, yra patogūs valgyti ir tikrai nekasdieniški. Taigi, pasigaminkite ir jūs.

Pateikiame Laimos receptus.

Šaukšteliai, įdaryti varške ir saulėje džiovintais pomidorais

Reikės:

  • užkandžių šaukštelių;
  • 100 g pertrintos varškės;
  • 20 g krapų;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 žiupsnelio druskos;
  • 50 g saulėje džiovintų pomidorų.

Varškę sumaišyti su trintu česnaku, smulkintais krapais ir saulėje džiovintais pomidorais. Gautą masę patiekti užkandžių šaukšteliuose, papuošti vyšniniais pomidorais.

Šaukšteliai su pikantiška mišraine

Reikės:

  • užkandžių šaukštelių;
  • 4 kiaušinių;
  • 200 g mėgstamo fermentinio sūrio;
  • 3 šaukštų majonezo;
  • 2 skiltelių česnako;
  • krapų;
  • maltų juodų pipirų.

Sutarkuoti kietai virtus kiaušinius, fermentinį sūrį ir česnaką, įberti maltų juodų pipirų ir smulkintų krapų. Dėti majonezą ir viską išmaišyti. Mišrainę patiekti užkandžių šaukšteliuose.

Šaukšteliai su špinatais ir varškės kremu

Reikės:

  • šaukštelių;
  • 100 g pertrintos varškės;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 50 g špinatų;
  • 1 žiupsnelio druskos.

Varškę pertrinti ir sumaišyti su trintu česnaku, druska ir smulkintais špinatais. Gautą masę patiekti užkandžių šaukšteliuose, papuošti vyšniniais pomidorais ir špinatų lapais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.