Vakar tokia diena ir buvo. Mano svečiams jie patiko.
Orkaitėje kepti kepsniai su sūriu ir pievagrybiais
Reikės:
- 500 g kiaulienos nugarinės (galite naudoti ir sprandinę, ir vištos ar kalakuto krūtinėlę);
- 2 vidutinio dydžio svogūnų;
- 100–120 g tarkuoto sūrio;
- 300 g pievagrybių;
- 3–4 skiltelių česnako;
- majonezo;
- druskos, pipirų.
Marinatui:
- 0,5 v. š. citrinos sulčių;
- 1,5 v. š. sojų padažo;
- 1,5 v. š. alyvuogių ar saulėgrąžų aliejaus.
Gaminimo eiga
Mėsą nuplauti, nusausinti, supjaustyti, išmušti, apibarstyti druska ir pipirais.
Citrinų sultis, aliejų ir sojų padažą sumaišyti ir užpilti ant mėsos, palikti bent 30 min. pasimarinuoti.
Pievagrybius supjaustyti griežinėliais ir labai trumpai apkepti keptuvėje.
Svogūnus supjaustyti griežinėliais, česnaką susmulkinti.
Į skardą (aš ją iškloju kepimo popieriumi) dėti mėsos gabalėlius, ant jų – svogūnų sluoksnį, po to pievagrybius, smulkintą česnaką, tarkuotą sūrį, užtepti majonezo (galima naudoti grietinę, sumaišytą su trupučiu garstyčių).
Kepti 180 laipsnių orkaitėje 30–40 min.
Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“