Orkaitėje kepti kiaulienos kepsniai su sūriu: nebus gėda ir svečią pavaišinti

2017 m. kovo 23 d. 13:31
Andžela Labanauskas, „Andželikos virtuvėlė“
Receptas
Šiuos kepsnius žino turbūt visi ir kiekvienas ruošia savaip. Jie mane visada gelbėja, kai neturiu laiko ar noro ilgai stovėti prie viryklės. Ar kai sulaukiu netikėtų svečių.
Daugiau nuotraukų (1)
Vakar tokia diena ir buvo. Mano svečiams jie patiko.
Orkaitėje kepti kepsniai su sūriu ir pievagrybiais
Reikės:
  • 500 g kiaulienos nugarinės (galite naudoti ir sprandinę, ir vištos ar kalakuto krūtinėlę);
  • 2 vidutinio dydžio svogūnų;
  • 100–120 g tarkuoto sūrio;
  • 300 g pievagrybių;
  • 3–4 skiltelių česnako;
  • majonezo;
  • druskos, pipirų.
Marinatui:
  • 0,5 v. š. citrinos sulčių;
  • 1,5 v. š. sojų padažo;
  • 1,5 v. š. alyvuogių ar saulėgrąžų aliejaus.
Gaminimo eiga
Mėsą nuplauti, nusausinti, supjaustyti, išmušti, apibarstyti druska ir pipirais.
Citrinų sultis, aliejų ir sojų padažą sumaišyti ir užpilti ant mėsos, palikti bent 30 min. pasimarinuoti.
Pievagrybius supjaustyti griežinėliais ir labai trumpai apkepti keptuvėje.
Svogūnus supjaustyti griežinėliais, česnaką susmulkinti.
Į skardą (aš ją iškloju kepimo popieriumi) dėti mėsos gabalėlius, ant jų – svogūnų sluoksnį, po to pievagrybius, smulkintą česnaką, tarkuotą sūrį, užtepti majonezo (galima naudoti grietinę, sumaišytą su trupučiu garstyčių).
Kepti 180 laipsnių orkaitėje 30–40 min.
kepsniaireceptassūris
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.