Ištaisau klaidą – dalijuosi. Pabandykite, tikiuosi, ir jums patiks.
Faršo ir žiedinio kopūsto apkepas
Reikės (22 cm skersmens kepimo formai):
- 500 g maišyto faršo (kiaulienos, jautienos ar kokį mėgstate);
- 1 vidutinio dydžio svogūno;
- 2 skiltelių česnako;
- 1 arba 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 800 g žiedinio kopūsto;
- druskos, pipirų, saldžiosios raudonos paprikos miltelių;
- petražolių;
- 250 g mocarelos.
Užpilui:
- 1 kiaušinio;
- 100 g grietinės;
- trupučio druskos ir pipirų.
Ruošimo eiga
Kopūstą nuplauti, supjaustyti žiedynais, sudėti į padruskintą verdantį vandenį, uždengti ir palikti maždaug 7 min. pastovėti. Nevirti! Po to nupilti vandenį ir nuvarvinti.
Svogūną su česnaku supjaustyti ir trumpai apkepti keptuvėje, tada sudėti faršą, druską, pipirus, paprikos miltelius, petražoles ir pakepti apie 7 min.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, sudėti faršą, užberti 125 g tarkuotos mocarelos, ant jos užpilti kiaušinį, išplaktą su grietine, tada sudėti kopūsto žiedynus, šiek tiek paspausti rankomis ir užbarstyti likusia mocarela.
Kepti 190–200 laipsnių orkaitėje 25–35 min.
Skanaus!
Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“