Šaldytas itališkas gardėsis – tiramisu: palaima su kiekvienu kąsneliu

Per Velykas itin mėgstami šaldyti desertai, dovanojantys palaimą su kiekvienu kąsneliu. Vieną jų – tiramisą – mums siūlo pasigaminti „Skonio“ skaitytoja Ieva. Jo receptą ji atsiuntė konkursui „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“

Tiramisas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Tiramisas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 1, 2017, 4:21 PM, atnaujinta Mar 29, 2022, 6:40 PM

Tiramisas

Reikės:

6 -8 porcijoms 

  • 370 ml stiprios espreso kavos;
  • 60 ml „Amaretto“ likerio (g. b. brendis, romas, konjakas);
  • 500 g kambario temperatūros maskarponės;
  • 4 kaimiškų kiaušinių trynių;
  • 4 v. šaukštų cukraus pudros;
  • 200 ml šaltos plakamosios grietinėlės (30-36 proc. riebumo);
  • 400 g „Savoiardi“ (pailgų damų pirštelių) sausainių;
  • 4-5 v. šaukštų karčiosios kakavos;
  • apie 0,5 kg šviežių braškių, mėlynių ar šilauogių.

Pirmiausia išsivirkite espreso kavą ir atvėsinkite. Supilkite likerį ir išmaišykite.

Dabar pasiruošime kremą. Kiaušinius nuplikykite verdančiu vandeniu.  Atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius sudėkite į dubenį, geriausiai metalinį, suberkite cukraus pudrą, išmaišykite šluotele.

Pasiruoškite nedidelį puodelį su vandeniu, užkaiskite ir kai vanduo užvirs ir lengvai burbuliuos, uždėkite trynius, šluotele (galima ir mikseriu) palakite apie 5-6 minutes. Nukelkite nuo ugnies ir dar paplakite 4  minutes, kol masė taps šviesi ir kreminė. Atvėsinkite.

Tuo tarpu išsiplakite iki standumo grietinėlę.

Į maskarponę įmaišykite trynius, po to sudėkite grietinėlę ir išmaišykite iki vienalytės masės.

Kavą, sausainius bei kremą padalinkite į tris dalis (arba į dvi).

Sausainius pamirkykite į kavą. Jei sausainiai kieti, pamirkykite kelias sekundes, jei minkšti – greitai įmerkite ir ištraukite sausainius arba sulaistykite, kad nepermirktų.

Formos dugną išklokite sausainiais, ant jų uždėkite kremo sluoksnį, užbarstykite kakavos, po to vėl dėkite sausainius, kremą bei kakavą, atlikite tą patį dar kartą.

Paviršių apibarstykite kakava, padėkite desertą į šaldytuvą bent 6 val., o geriausiai leiskite skoniais susimaišyti pernakt.

 

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.