Iš serijos, kai valgai, ir norisi dar ir dar – rimtai.
Kadangi blyneliai ir taip gavosi sultingi, jokio padažo nenaudojau.
Cukinijų, morkų, špinatų ir avižinių dribsnių blyneliai
10 blynelių reikės:
- 1 šviežios cukinijos (vidutinio dydžio);
- 1 morkos;
- saujelės pjaustytų šviežių špinatų;
- 3 kiaušinių;
- 50 g avižinių dribsnių;
- 2 išspaustų česnako skiltelių;
- 0,5 a.š. maltos raudonosios paprikos;
- druskos, maltų juodųjų pipirų.
Gaminimo eiga
Burokų tarka sutarkuokite cukiniją (rankomis nuspauskite skystį) ir morką.
Avižinius dribsnius sudėkite į blenderį ir sumalkite.
Į dubenį sudėkite tarkuotą cukiniją ir morką, pjaustytus špinatus, išplaktus kiaušinius, sumaltus dribsnius, išspaustas česnako skilteles, maltą papriką, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, dėkite masę ir kepkite blynelius tol, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.
Patiekti galite su mėgstamu padažu.
Skanaus!
Šaltinis – „Oditėlės blogas“